Marşul secuilor la instanţa de recurs

Distribuie pe:

Potrivit preşedintelui Consiliului Naţional Secuiesc, Izsak Balazs, asociaţia pe care o conduce (Siculitas Egyesület) a obţinut, în prima instanţă de judecată, o hotărâre care obligă Primăria Târgu-Mureş să avizeze „Marşul secuilor" prevăzut pentru data de 10 martie 2016.

Comentând acest subiect, primarul municipiului, Dorin Florea, a declarat, în cadrul conferinţei de presă de la începutul acestei săptămâni, că îşi menţine poziţia conform căreia oraşul nu trebuie să devină poligon de încercare pentru conflicte şi răfuieli: „Doresc ca Târgu-Mureş să fie locul de desfăşurare a tuturor evenimentelor care să aducă un plus de valoare târgumureşenilor, copiilor lor, prin toate manifestările pe care le facem. În rest, cine vrea să folosească Târgu-Mureşul ca arenă sau teatru de luptă, de răfuieli politice sau de altă natură, nu le agreez. Mă voi opune cât îmi permite legea. Legea îmi permite, de exemplu, ceea ce le-am sugerat şi ceea ce o să le sugerez şi de-acum încolo: pot face manifestări pentru a pune în valoare tot ce e cu caracter istoric sau altceva, dar nu lucruri care să irite populaţia din Târgu-Mureş. Nu mă bucur atunci când unul îl irită pe celălalt".

Primăria Târgu-Mureş va formula recurs împotriva hotărârii Tribunalului, în termenul şi condiţiile prevăzute de lege, ne-a declarat dl Andrei Mureşan, secretarul Municipiului.

Lasă un comentariu