Sărbătorile au trecut… fără toxiinfecţii alimentare

Distribuie pe:

Potrivit unui comunicat emis săptămâna trecută de Instituţia Prefectului - Judeţul Mureş, în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, autorităţile abilitate au derulat 936 de acţiuni de control privind siguranţa alimentelor, respectarea normelor de igienăşi sănătate publicăşi asigurarea serviciilor specifice sărbătorilor, pe raza judeţului.

Au fost verificate 433 de unităţi de producţie, prelucrare, depozitare, păstrare, transport şi desfacere a produselor alimentare şi nonalimentare, 96 de supermarketuri, cofetării şi patiserii, 28 de unităţi turistice, 74 de unităţi care organizează mese festive, 67 de târguri de animale şi pieţe agroalimentare, cinci saloane de înfrumuseţare şi 233 de persoane fizice care desfăşoară activităţi economice.

În urma controalelor au fost aplicate 282 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 323.000 de lei, şi 53 de avertismente, fiind retrase de la comercializare 2.409 kilograme de produse alimentare neconforme şi 390 de bunuri nonalimentare. De asemenea, au fost emise două ordonanţe de suspendare temporară a activităţii, la o patiserie şi un restaurant. Au fost prelevate opt probe de alimente din programul guvernamental „Laptele şi cornul" şi 14 probe de apă de îmbăiere, constatându-se că toate erau corespunzătoare.

Au fost înregistrate 14 dosare penale pentru evaziune fiscală.

În perioada amintită au fost efectuate examene trichineloscopice, fără a fi depistate probe pozitive.

Nu au fost înregistrate cazuri de toxiinfecţii alimentare datorate consumului de alimente, se mai arată în comunicatul citat, controalele fiind derulate în baza Ordinului Prefectului nr. 324 din 27 noiembrie 2015.

Lasă un comentariu