Judeţul Mureș va avea comisie de insolvenţă pentru persoane fizice

Distribuie pe:

Pentru punerea în aplicare a Legii nr.151/2015 privind procedura insolvenţei persoanelor fizice, începând cu 1 ianuarie 2017, Guvernul a adoptat, în şedinţa de joi, 13 ianuarie a.c., o hotărârea prin care vor fi constituite comisii de insolvenţă la nivel central şi teritorial.

Comisia de insolvenţă la nivel central va avea cinci membri titulari şi cinci supleanţi, numiţi pentru un mandat de trei ani, activitatea acestora fiind sprijinită de către un aparat tehnic format din şase angajaţi.

La nivel teritorial, vor fi constituite 42 de comisii de insolvenţă judeţene, formate din reprezentanţi ai Ministrului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerului Finanţelor Publice şi Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Membrii acestora vor urma cursuri de specializare în insolvenţa persoanei fizice, precum şi în alte domenii relevante pentru aplicarea acestei proceduri, în 3 luni de la desemnare, precum şi cursuri de formare continuă, iar activitatea lor va fi, de asemenea, sprijinită de un aparat tehnic.

Lasă un comentariu