O NOUĂ EXPOZIȚIE DE ÎNCEPUT DE AN

Distribuie pe:

Acum, la început de an, Asociația Artiștilor Plastici Mureș, președinte Ilarie Gh. Opriș, a organizat o nouă expoziție la sediul său, la Galeria de Artă „Unirea" din Piața Republicii nr. 9.

Despre acest eveniment al începutului de an ne-a vorbit profesorul Vasile Mureșan, artist plastic, muzeograf expert:

- Este prima expoziție din acest an de pictură și începe cu Olimpia Leah cu lucrări din ciclul „Parfum de femeie", Mihai Frunză cu tablouri pe tema corăbiilor intitulat „Anotimpuri", subsemnatul cu lucrări din ciclul „Urme" și discuția mea cu Dumnezeu și cu prietenii. Urmează picturile lui Călin Pop, o pictură foarte modernă: „Malul mării" și apoi, colega noastră de la Turda, Marta Deleanu, cu patru lucrări dintre care două sunt de la tabăra de la Reghin și celelalte două reprezintă peisaje. Vom mai vedea lucrările pictoriței Rodica Vescan cu „Anotimpul" și Eugen Pop cu „Viori". Mai menționez pe Voichița Cecălăcean cu peisaje urbane și colega noastră Cristina Petria cu peisaje. Mai sunt expuse lucrări de Kulcsar Erzsebet, Sabina Purcariu. O altă expoziție este cea de la Uniunea Artiștilor Plastici (parterul Palatului Culturii) unde va așteptăm cu drag. Aici expun un număr de 9 artiști plastici, marea majoritate se găsesc și la expoziția de la sediul asociației noastre.

- Ce va urma după aceste expoziții de început de an? 

- Vom încerca să mai organizăm câteva expoziții prin țară. Referitor la tabere am înaintat cereri și sperăm să realizăm aceste deziderate. Mai fac mențiunea că expozițiile sunt deschise până în data de 4 februarie 2016.

- Vă mulțumesc pentru furnizarea acestor informații și vă doresc succese în acest an.  

Lasă un comentariu