DORMITORUL RĂCOROS NE FEREŞTE DE DIABET

Distribuie pe:

Specialiştii americani de la Institutul Naţional de Sănătate şi reprezentanţi ai Asociaţiei Americane de Diabet, citaţi de descopera.ro, susţin că somnul într-un dormitor răcoros creşte considerabil beneficiile asupra sănătăţii, întrucât poate transforma ţesutul adipos maro în energie şi ajută metabolismul chiar şi în timpul zilei.

„Cu toate că este bine ca temperatura dintr-o cameră să fie ridicată atunci când este frig afară, în timpul somnului este de preferat ca aceasta să fie mai scăzută decât în mod normal. Un dormitor răcoros îţi poate transforma ţesutul adipos maro în energie şi îţi poate ajuta metabolismul chiar şi în timpul zilei.

În studiul nostru, la care au participat cinci tineri, am urmărit, timp de câteva luni, modul în care temperatura camerei în care dorm oamenii le influenţează sănătatea. Cele cinci persoane şi-au trăit viaţa urmând ritmul lor obişnuit, dar au dormit la Institutul Naţional de Sănătate.

Toate mesele le-au fost asigurate de specialişti, pentru a fi siguri că primesc necesarul zilnic de calorii. În prima lună, dormitorul era încălzit la 24 de grade Celsius, în luna următoare, temperatura a fost scăzută la 19 grade Celsius, în următoarea lună, temperatura a fost din nou crescută la 24 de grade Celsius, iar în ultima lună a ajuns la 27 de grade Celsius.

În timpul experimentului, nivelul de zahăr din sânge, de insulină şi consumul zilnic de calorii au fost monitorizate constant, iar cantitatea de grăsime maro a fost măsurată în fiecare lună. Ţesutul adipos maro apare atunci când sistemul endocrin funcţionează corect. Temperatura scăzută a schimbat semnificativ corpul participanţilor la studiu. După câteva săptămâni în care aceştia au dormit în camere încălzite la 19 grade Celsius, nivelul de ţesut gras maro s-a dublat, iar sensibilitatea la insulină a fost îmbunătăţită. Grăsimea maro sau grăsimea bună este foarte importantă pentru un metabolism sănătos, prin urmare oamenii care dorm într-o cameră rece au un risc mai scăzut de a suferi de diabet sau de alte probleme metabolice", concluzionează specialiştii maericani. 

Lasă un comentariu