Copiii defavorizați primesc 50 de lei lunar pentru a frecventa grădinița!

Distribuie pe:

În baza Legii nr. 248/2015 privind încurajarea copiilor să urmeze învățământul preșcolar „Fiecare copil în grădiniță", Guvernul a adoptat, printr-o hotărâre, normele metodologice de aplicare, care stimulează prezența la grădiniță a copiilor între 3 și 6 ani, prin acordarea unui tichet social de 50 de lei pe lună.

Stimulentul se acordă familiilor cu mai puțin de 284 de lei venituri lunare pe membru de familie și numai dacă se constată prezența regulată a copiilor la grădiniță. Totalul absențelor motivate permise se calculează pe baza unui algoritm în care învoirile personale (maxim trei) și scutirile medicale nu pot depăși 50% din numărul total de zile de grădiniță din luna respectivă. Prezența zilnică a copiilor la grădiniță o țin educatorii, iar situația fiecărui preșcolar se centra-lizează într-un sistem informatic național, gestionat de Ministerul Educației.

Copiii eligibili pentru acest program sunt identificați de asistenții sociali din primării, pe baza unui dosar social, iar stimulentul sub formă de tichet social este acordat pentru perioada septembrie - iunie, pe bază de cerere și declarație pe proprie răspundere completată de părinți.

Mecanismul de acordare a tichetului nu ia în calcul ajutorul social, alocația pentru copii, bursele sau subvențiile agricole.

Potrivit estimărilor Ministerul Muncii, în acest an, peste 111.000 de copii vor fi eligibili pentru a primi ti-chetul social de 50 de lei pe lună.  

Lasă un comentariu