România va avea un „Parlament al Seniorilor"!

Distribuie pe:

Confederația Caritas România, în parteneriat cu Asociația C.A.R.P. „Omenia" București, va derula, până la sfârșitul lunii aprilie 2017, proiectul „Cetățeni Activi la Puterea a Treia", prin care își propune să apere interesele și imaginea vârstnicilor, în condițiile în care 67% dintre ei nu își cunosc drepturile și nici nu sunt informați cu privire la acestea.

„Proiectul are ca principal scop creșterea capacității persoanelor vârstnice de a participa într-un mod activ la influențarea deciziilor și a politicilor publice care îi vizează, în vederea creării condițiilor favorabile pentru o îmbătrânire activă și sănătoasă, dar și cu scopul de a dezvolta o imagine corectă și demnă a vârstnicului în societatea românească", precizează Confederația Caritas, într-un comunicat de presă.

Concret, în proiect, vor fi implicați în mod direct peste 300 de seniori, care își vor dezvolta competențele și abilitățile în a-și formula și cere drepturile îndelung absente de pe agendele publice. Vor avea loc consultări regionale în 9 orașe mari ale țării, cu persoane vârstnice și reprezentanți ai autorităților publice locale.

În premieră în România, se vor pune bazele unui „Parlament al Seniorilor", format din 8 membri, care va milita pentru politici publice, prin monitorizarea legislației dedicată persoanelor vârstnice.

Proiectul „Cetățeni Activi la Puterea a Treia" este cofinanțat printr-un grant din partea Elveției, prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă, în cadrul Schemei de Grant pentru ONG-uri, Fondul Tematic pentru Participarea Societății Civile, runda 2 - Programul de Cooperare Elvețiano-Român, are o durată de 16 luni și un buget total de 84.619,60 franci elvețieni CHF, din care 74.999,60 reprezintă cofinanțare din partea Elveției.

Pentru informații suplimentare despre proiectul „Cetățeni Activi la Puterea a Treia", puteți contacta, prin e-mail, ionut.ardeleanu@caritasromania.ro sau prin telefon la 0752.001.437, persoană de contact Ionuț Ardeleanu, specialist PR proiect, sau maria.crangasu@caritas.org.ro (Maria Crângașu, manager proiect).

Detalii pot fi aflate și de pe www.carp-omenia.ro

Lasă un comentariu