Atenție! Nu confundați apartamentul (garsoniera) cu… discoteca sau cârciuma!

Distribuie pe:

Nu o dată ni se întâmplă celor care locuim la bloc, ca, din cauza unor persoane certate cu educația și cu legea, să trăim (noaptea, mai ales) o viață de coșmar. Afonii dau muzica la refuz, iar chefliii confundă apartamentul (garsoniera) cu o discotecă. Însă, cei care - proprietari sau chiriași - ne fac viața insuportabilă, iar când îi atenționezi, devin arțăgoși! -, ar trebui să știe că traiul la bloc se supune nu numai regulilor impuse de asociația de proprietari, ci și legilor statului.

 Drept pentru care, cei care confundă viața de la bloc cu cea din… pădure, trebuie să afle și pe această cale (dacă nu au știut până acum!) că sancțiunile la care se expun, dacă nu respectă normele de viață civilizată, sunt deosebit de aspre. Astfel, potrivit Legii nr. 61/1991, republicată în 2001, art. 3, lit. c, dar și Legii nr. 153/2010, perturbarea liniștii în bloc se sancționează cu amenzi de până la 500 de lei aplicate vinovatului!

Așadar, viața de la bloc este reglementată de lege. Rămâne doar ca cei care, în virtutea obligațiilor legale sunt desemnați să aplice legea, să intre în acțiune, la sesizările cetățenilor! Căci o lege, oricât de bună (și aspră) ar fi, dacă este neaplicată (sau interpretată) - cum se întâmplă adeseori pe la noi - este ca și când nu ar exista. Din păcate… 

Lasă un comentariu