Ne scriu cititorii - De An Nou: CADOURI PENTRU DEMNITARI ȘI „CADOU" PENTRU MINE

Distribuie pe:

Ca la fiecare sfârșit de an vechi și început de an nou, m-am pregătit să întâmpin și 2016 cu speranțe în mai bine, cu credința că lucrurile se vor îndrepta și pentru noi, românii de rând, mai ales pentru pensionarii care au dus greul acestei țări, că politicienii cu multă carte vor lua măsuri și în favoarea noastră, a celor bătrâni, ca să mai scăpăm de lipsuri.

Însă semnele venite dinspre demnitari, oameni pe care i-am ținut gratuit în facultăți și i-am ales să ne conducă, au fost și sunt tot mai dezamăgitoare. Mi-a stat inima în loc când am văzut, la sfârșitul anului trecut, pe posturile de televiziune, cu câtă nerușinare și obrăznicie și-au susținut dreptul la pensii nesimțite, pe care și le-au aprobat, fără să le pese de criticile sau problemele celor mulți. Așa mi-am dat seama că ne-am păcălit când i-am ales, că sunt oameni fără Dumnezeu, fără suflet, fără iubire de semeni. Îți vine rău când auzi cât vor câștiga în acest nou an politicienii și alți demnitari, în timp ce oamenii de rând, așa ca mine, trăiesc dintr-o pensie de 700 de lei pe lună, după decenii de muncă grea.

Dacă ei și-au făcut cadouri cu salarii și pensii amețitoare, fiind hoți de rang înalt, eu am intrat în noul an cu un „cadou" făcut de un hoț mărunt, care, probabil, a învățat de la televizor cum se poate trăi bine, ca demnitarii, din munca altora. Chiar înainte de sărbători, un hoț mi-a intrat cumva în casă și mi-a furat toată pensia, de 700 de lei, pe care de-abia o primisem.

Comparați, deci, „cadoul" meu cu cele ale demnitarilor! S-a împânzit țara de hoți: cei de sus fură de la toți, la nivel național, cei mărunți, pe care nu-i mai prinde nimeni, fură ce apucă de la noi, amărâții.

Atenție, oameni buni! Nu mai e ca pe vremuri când îți puteai lăsa plugul pe câmp și nu se atingea nimeni de el. Acum ne fură și din casele încuiate, ne fură, cu legea în mână, făcută în avantajul lor, chiar conducătorii, ne fură cine apucă.

 Nu-i vorbă, nici DNA nu doarme și ne bucurăm când îi mai prinde pe unii. Dar de ce nu le confiscă ce au furat, să redea poporului banii și bunurile pe care le-au „acumulat" în anii de domnie?! 

Lasă un comentariu