VACCINUL HEXAVALENT REVINE!

Distribuie pe:

Ministerul Sănătății (MS) anunță că imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent, în cadrul Programului Național de Imunizare, va fi reluată săptămâna viitoare, în urma discuțiilor cu distribuitorul.

„În urma discuțiilor cu reprezentanții MS, distribuitorul a informat că a rezolvat problema distribuirii vaccinului hexavalent, iar săptămâna viitoare va asigura un necesar de 107.300 de doze, care vor ajunge la direcțiile de sănătate publică pentru a fi distribuite cabinetelor medicale în vederea continuării procesului de imunizare. În conformitate cu acordul-cadru existent, până la sfârșitul acestui an, producătorul trebuie să mai pună la dispoziția MS 500.000 de doze de vaccin. Vaccinul hexavalent va fi utilizat pentru recuperarea copiilor nevaccinați, precum și pentru vaccinarea de rutină a nou-născuților, conform calendarului.  

Recuperarea la vaccinare se va realiza sub coordonarea direcțiilor de sănătate publică județene, prin cabinetele medicilor de familie", precizează MS, într-un comunicat de presă.

Vaccinul hexavalent este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B și poliomielitei și se administrează gratuit în calendarul național de imunizare al MS.

Lasă un comentariu