CONEXIUNILE CEREBRALE, UNICE PENTRU FIECARE DINTRE NOI

Distribuie pe:

Specialişti în neurologie, citaţi de descopera.ro, susţin că fiecare individ are modul lui unic de a face conexiuni, iar identificarea acestora ar permite aplicarea unor metode mai eficiente de luptă împotriva anumitor boli psihice.

„În studiul nostru, desfăşurat pe 126 de pacienţi, am reuşit să stabilim profilul neurologic al mai multor indivizi, datorită imagisticii prin rezonanţă magnetică funcţională (IRMF), obiectivul fiind cartografierea creierului pentru a strânge date în vederea luptei împotriva unor boli ca autismul, Alzheimer sau schizofrenia. Activitatea lor cerebrală a fost testată în şase situaţii diferite: în stare de repaos, când ascultau o istorisire, încercând să rezolve probleme matematice şi altele.

Fiecărui participant la cercetare i-au fost analizate apoi conexiunile între 268 de regiuni ale creierului, urmărind cum interacţionează acestea. Astfel, am ajuns la concluzia că fiecare activitate cerebrală este unică, asemenea unei amprente digitale. Pornind de la IRMF, am putut identifica fiecare individ şi am stabilit capacitatea lui de a rezolva teste de logică.

Compararea activităţii cerebrale a aceluiaşi individ în momente diferite ale vieţii ar permite stabilirea riscului pe care îl are pacientul să dezvolte boli ca schizofrenia, depresia sau Alzheimer. Ar fi o soluţie eficientă pentru a depista mai bine persoanele susceptibile să se îmbolnăvească de aceste patologii, fiind extrem de utilă în prevenirea lor", explică oamenii de ştiinţă.

 

Lasă un comentariu