Orologiul dumnezeiesc

Distribuie pe:

În turnul Primăriei din Copenhaga, există cel mai complicat orologiu din lume. Au fost necesari 40 de ani ca să fie construit, la un cost de peste un milion de dolari. Ceasul are zece cadrane, 15.000 de piese şi o precizie de două cincimi de secundă la 300 de ani. Ceasul arată timpul zilei, zilele săptămânii, lunile anului, mişcarea planetelor pentru 2500 de ani.

Unele piese ale ceasului, nu se vor pune în mişcare numai după ce vor trece 25 de secole. Ceea ce este interesant de reţinut, acest orologiu nu este exact. Pierde, la fiecare 300 de ani, două cincimi de secundă.

Ca toate ceasurile, orologiul din Copenhaga trebuie să fie reglat după un orologiu mai precis: Universul. Acest orologiu cu miliarde de piese componente, de la atomi la stele, se mişcă de secole cu mişcări atât de sigure şi demne de încredere, încât timpul de pe pământ trebuie potrivit mereu după el. Mişcarea planetelor şi a stelelor dovedeşte măiestria lui Dumnezeu, faptul că El nu se schimbă. Lucrurile de pe pământ se prăbuşesc, cerurile se opresc, dar Creatorul universului rămâne.

Să avem, aşadar, întotdeauna credinţa în acest Dumnezeu vrednic de crezut!

Lasă un comentariu