24 Ianuarie, la Sărmașu

Distribuie pe:

Într-o atmosferă de înaltă vibrație patriotică, Unirea Principatelor Române a fost sărbătorită, vineri, 22 ianuarie 2016, la Casa de Cultură din Sărmașu. Activitatea a fost realizată prin colaborarea dintre Consiliul Local Sărmașu, Primăria orașului Sărmașu și Liceul teoretic „Samuil Micu".

Elevii Liceului Teoretic „Samuil Micu" au pregătit un program artisic deosebit, sub îndrumarea profesorilor de la catedra de limbă română. Despre semnificația zilei de 24 Ianuarie a vorbit domnul profesor Radu Tolan, subliniind faptul că România modernă este datorată luptei înaintașilor noștri, pe care avem datoria de a-i respecta și omagia.

Programul artistic a cuprins poezii și cântece patriotice, care au înălțat inimile „fraților români", așa cum au fost salutați participanții de către prezentatorul Bogdan Băldean. S-au recitat poezii din creațiile lui George Coșbuc, Adrian Păunescu, C. Vadim Tudor, Ioan Nenițescu, Grigore Vieru. Toți elevii au recitat cu patos poezii având ca temă dragostea de neam, limba română ca simbol al unității, și trecutul glorios al neamului românesc.

Sceneta „Moș Ioan Roată și Unirea", adaptată după povestirea lui Ion Creangă, a fost prezentată de către elevii clasei a VII-a, făcându-ne să înțelegem că „Unde-s doi puterea crește".

Corurile „Amadeus" și „Belcanto", sub bagheta părintelui Daniel Camară, au interpretat „Pui de lei", „Pe-al nostru steag" și „Frați români", înălțându-ne sufletele.

Spectacolul a fost dinamizat  prin prezența ansamblului „Doina Sărmașului", avându-l că instructor pe domnul Florin Soutean. Talentații dansatori au prezentat o suită de dansuri populare, pentru ca, în final, să joace „Hora Unirii", alături de publicul prezent.

Domnul primar, ing. Ioan Mocean, a apreciat manifestările culturale organizate atât de 15 Ianuarie, Ziua Culturii Naționale și a Poetului național, cât și cele prilejuite de „Mica Unire", felicitând elevii și cadrele didactice care i-au îndrumat. De asemenea, a transmis celor prezenți, elevi, profesori și părinți, mesajul de „UNIRE și UNITATE", pentru că, numai în acest mod, școala și comunitatea sărmășeană vor fi puternice și vor constitui un pol de creștere economico-social în zona Câmpiei. 

Lasă un comentariu