Au început pregătirile pentru alegerile locale

Distribuie pe:

Autoritatea Electorală Permanentă propune ca alegerile locale să aibă loc în data de 5 iunie 2016, startul campaniei electorale să fie dat pe 6 mai 2016, iar o zi mai târziu (7 mai), să se stabilească, prin tragere la sorţi, numărul de ordine de pe buletinele de vot. Prin urmare, cetăţenii vor putea merge la vot pentru a-şi desemna aleşii locali în data de 5 iunie 2016, în intervalul orar 7 - 21.

Potrivit proiectului de hotărâre privind stabilirea cheltuielilor necesare pregătirii şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor locale, preşedintele Biroului Electoral Central (BEC), preşedinţii birourilor electorale de circumscripţie, locţiitorii acestora, membrii BEC şi membrii birourilor electorale de circumscripţie primesc o indemnizaţie de 85 lei pentru fiecare zi de activitate. Tot 85 de lei pe zi va primi şi preşedintele biroului electoral al secţiei de votare şi locţiitorul acestuia, la fel şi operatorul de calculator al biroului electoral al secţiei de votare.

Membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare primesc şi ei câte o indemnizaţie de 85 de lei pentru fiecare zi de activitate pentru o perioadă care nu este mai mare de 3 zile. Membrii birourilor electorale, personalul tehnic auxiliar şi operatorii de calculator au dreptul, de asemenea, la o indemnizaţie pentru cheltuieli de protocol în valoare de 10 lei de persoană pentru fiecare zi de activitate, iar persoanele care fac parte din personalul tehnic auxiliar al birourilor electorale primesc o indemnizaţie de 65 de lei pentru fiecare zi de activitate.

Lasă un comentariu