Cursă în doi pentru fotoliul de rector UPM

Distribuie pe:

Doi candidaţi îşi doresc fotoliul de rector la Universitatea „Petru Maior" din Târgu-Mureş, actualul rector, profesorul Călin Enăchescu, şi conferenţiarul Daniel Ştefan, cadru didactic la Facultatea de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative din cadrul Universităţii.

Candidaţi cu motive diferite

Cei doi şi-au prezentat miercuri, într-o conferinţă de presă, motivele pentru care au ales să candideze şi planurile manageriale, în cazul în care vor fi aleşi. „Consider că, după patru ani de mandat, universitatea este într-o situaţie stabilă, o universitate de consolidare. Las, în sensul după un mandat de patru ani, o universitate care are toate programele de studii acreditate, care a obţinut, în ultimul an, în cadrul evaluării instituţionale, grad de încredere ridicat, ceea ce ne clasează în primele universităţi din această ţară, n-au fost sincope financiare majore în desfăşurarea activităţii universităţii, am fost implicaţi într-un număr însemnat de proiecte internaţionale şi naţionale, am reuşit să satisfacem în mare parte dezideratele cadrelor didactice de a promova, considerăm că absolvenţii noştri au o pregătire satisfăcătoare şi avem un grad de angajabilitate ridicat. ", a explicat Călin Enăchescu, actualul rector UPM. „Am în spate o experienţă managerială în cadrul universităţii în poziţii diferite, fie în zona departamentului de formare continuă, fie în zona Facultăţii de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative unde, în ultimii patru ani, m-am implicat activ în derularea tuturor activităţilor care ţin de acreditare, de normare, în activităţi de cercetare, deci am o astfel de experienţă managerială care nu mă face să fiu foarte departe de ceea ce înseamnă universitatea în ansamblul ei. Bineînţeles, există elemente la care nu am avut acces în poziţiile în care am fost, dar cred că pot să compensez acest lucru printr-o muncă susţinută, prin dăruire.", a declarat conferenţiarul Daniel Ştefan.

Alegerile se vor desfăşura în data de 23 februarie, când sunt aşteptaţi la urne aproape 150 de alegători, dintre care 18 sunt reprezentanţi ai studenţilor.

Lasă un comentariu