Unirea Principatelor Române - serbată de elevii Şcolii Gimnaziale „Vasile Pop", din Grebenişu de Câmpie

Distribuie pe:

Ziua de 22 ianuarie a fost pentru elevii claselor primare şi gimnaziale de la Şcoala Gimnazială „Vasile Pop" din Grebenişu de Câmpie o zi cu o deosebită încărcătură istorică. Mica Unire a fost sărbătorită printr-o serie de activităţi, completată de Hora Unirii, un dans al bucuriei şi al celebrării modelului de convieţuire unitară.

Atât elevii claselor primare cât şi gimnaziale, coordonaţi de cadrele didactice ale şcolii, au susţinut activităţi speciale care au avut drept scop direcţionarea interesului acestora asupra personalităţilor care au înfăptuit Mica Unire.

D-na director Maria Hulpe, încărcată cu profunde sentimente patriotice, a ţinut o prelegere despre semnificaţia zilei de 24 Ianuarie, despre importanţa cunoaşterii istoriei naţionale, despre dragostea, respectul şi devotamentul faţă de patrie. Prelegerea a fost urmată de o prezentare a unui material Power-Point intitulat „24 Ianuarie 1959 - Mica Unire". Un grup de elevi au participat la un concurs pe tema Unirii, moment coordonat de profesoara de istorie Maria Neagu.

Trebuie menţionată contribuţia elevilor claselor gimnaziale, care au realizat planşe, au recitat poezii, au intonat cântece, observându-se în ochii acestora emoţia descoperirii istoriei. În cadrul concursului între clase pe tema evenimentului sărbătorit s-au remarcat cu rezultate excepţionale elevii clasei a VII-a A. Mai amintim faptul că toţi elevii au purtat costume populare şi cocarde tricolore, valorizând simbolurile naţionale. La această „corolă" de activităţi organizată de şcoala noastră, a participat şi domnul inspector de istorie, prof. Constantin Bogoşel.

Părinţii prezenţi la această acţiune au remarcat ţinuta extraordinară a elevilor, portul popular fiind semnificativ pentru identitatea acestei zile. În final, elevii împreună cu cadrele didactice au cântat şi au dansat Hora Unirii, cei mici fiind vizibil emoţionaţi. Pe tot parcursul activităţii s-a observat în ochii tuturor bucuria şi mândria de a purta costumul popular.

Activitatea s-a dorit a fi un prilej de a întâlni elevi, părinţi, cadre didactice, reprezentanţii instituţiilor locale, într-un cadru festiv-educativ, cu scopul de a educa spiritul patriotic, dar şi de a dezvolta intersul faţă de istoria neamului românesc.

Cu speranţa că proiectul şi-a atins scopul, iar elevii nu doar că şi-au îmbunătăţit, ci au şi înţeles importanţa cunoaşterii principalelor evenimente şi personalităţi istorice, cadrele didactice i-au recompensat pe toţi cei implicaţi cu diplome de excelenţă şi de participare.

 

Lasă un comentariu