Despărţământul ASTRA „Teodor Muică", la Nadeş

Distribuie pe:

La sediul primăriei Nadeş, Sala de şedinţe a Consiliului Local, s-a desfăşurat de curând întâlnirea Comitetului coordonator al Despărţământul ASTRA „Teodor Muică" - Sângeorgiu de Pădure, condus de inimoasa prof. Emilia Feier, din care fac parte preşedinţi şi vicepreşedinţi ai Cercurilor culturale ASTRA, din salba localităţilor pitoreştile ale Văii Târnavelor: Sângeorgiu de Pădure, Albeşti, Ţopa, Boiu, Daneş, Seleuş, Stejăreni, Criş, Sovata - Praid, Bălăuşeri - Agrişteu, Filitelnic, Senereuş, Coroisânmartin, Bahnea, Odrihei, Şoimuş, Nadeş şi Ţigmandru.

Ordinea de zi a cuprins o scurtă evaluare a activităţilor culturale organizate pe întreg anul 2015, trecute în rândul evenimentelor de o elevată ţinută, ce şi-au câştigat un binemeritat loc de frunte printre celelalte despărţăminte din ţară. Ca merit de necontestat, Despărţământul ASTRA Sângeorgiu de Pădure a fost răsplătit de-a lungul anilor cu trei medalii de aur, o medalie de bronz, zeci de diplome de merit şi de excelenţă. Ca palmares, prof. Emilia Feier a fost numită MEMBRU de ONOARE al ASTRA Sibiu, la cea de a 108-a Adunare Generală de la Orăştie, a obţinut Diploma şi Premiul cel Mare al ASTRA.

Se trimit materiale pentru redactarea celei de a treia reviste a asociaţiunii „ASTRA TÂRNAVELOR", reprezentând o cronică a activităţilor astriste, Potrivit Emiliei Feier, revista este susţinută în procent de 100% din cotizaţii şi diferite sponsorizări din partea unor oameni de bine, cu susţinere zero din partea instituţiilor locale - Consiliul Judeţean, Prefectură sau alte foruri din domeniul Culturii. Despărţământului ASTRA Sângeorgiu de Pădure ne dă certitudinea de reuşită, prin aceste manifestări culturale, editoriale, de o anvergură nebănuită, ce ajung întotdeauna la inimile oamenilor, fie că este vorba de un festival folcloric sau de colind în preajma sărbătorilor de iarnă, fie cu prilejul evocării unor date istorice, de zilele unor iluştri scriitorii, festivaluri de poezie sau de hramul sfintelor biserici.

În prezent, se află în lucru pregătirea temelor ce vor fi abordate în cadrul Adunării Generale, din data de 27 februarie a.c., ce va avea loc în comuna Albeşti, cu participarea tuturor cercurilor culturale ale Despărţământului, în care vor fi cuprinse: Programul de activitate pentru anul 2016, Darea de seamă a activităţilor, Raportul comisiei de cenzori pe anul 2015, Raportul financiar, Planul de buget pe anul în curs.

Întâlnirea va fi urmată de un amplu spectacol artistic, apoi de un bal al astriştilor, ce va întregi în mod fericit corolarul activităţilor culturale a românilor iubitori de tradiţii, obiceiuri, joc şi cânt popular, de pe malurile celor două Târnave.

Lasă un comentariu