Proiect: ASOCIAŢIILE DE PROPRIETARI, OBLIGATE SĂ ARATE MODUL DE CALCUL AL ÎNTREŢINERII!

Distribuie pe:

Un proiect pentru modificarea şi completarea Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, votat deja de Senat în iunie 2014 şi aflat în curs de adoptare la Camera Deputaţilor, obligă asociaţiile de proprietari să afişeze, lângă lista de plată a cheltuielilor, modalitatea de calcul ce stă la baza sumelor lunare de achitat ce revin proprietarilor.

Astfel, dacă proiectul va fi aprobat de deputaţi şi promulgat de preşedinte, „asociaţia de proprietari, prin grija preşedintelui, va afişa lunar, la vedere, lângă lista de plată a cheltuielilor asociaţiei de proprietari, modalitatea de calcul în urma căreia au rezultat sumele lunare de plată ale proprietarilor. Modalitatea de calcul va conţine şi va arăta, explicit, toate costurile şi sumele care formează totalul de plată al proprietarilor, respectiv modul de calcul şi de repartizare a acestor cheltuieli către proprietari".

În plus, „cheltuielile efectuate de asociaţia de proprietari pentru plata unor servicii de utilităţi publice sau de altă natură, legate de proprietăţile individuale din condominiu şi care nu se facturează individual pe fiecare dintre acestea, se repartizează după acelaşi criteriu care a stat la baza emiterii facturii, în conformitate cu prevederile contractului încheiat cu furnizorul respectivului serviciu", precizează actul normativ.

Nerespectarea acestor reguli de transparenţă va fi sancţionată cu amenzi cuprinse între 500 şi 3.000 de lei.

Lasă un comentariu