Plafon majorat pentru acordarea tichetelor sociale

Distribuie pe:

Plafonul de 615 lei venit net lunar pe membru de familie pentru acordarea tichetelor sociale familiilor / persoanelor singure a fost majorat la 770 de lei.

Decizia, recent adoptată de consilierii locali târgumureşeni este motivată de faptul că, date fiind creşterile salariilor şi pensiilor din 2011 până în prezent, foarte multe persoane au fost excluse de la acordarea tichetelor. Din estimările departamentului de specialitate al municipalităţii, rezultă că doar 30% dintre cei care au beneficiat de tichete sociale în 2011 ar mai fi eligibili în prezent.

Conform raportului de specialitate întocmit de conducerea Serviciului Public de Asistenţă Socială (SPAS) al municipalităţii, în 2011 au beneficiat de tichete sociale 6.672 de persoane, numărul lor scăzând, în 2015, la 3.516. Având în vedere creşterile salariale de la sfârşitul anului trecut şi creşterea punctului de pensie de la începutul acestui an, numărul potenţialilor beneficiari în 2016 ar fi în jur de 3.000 de persoane, din care aproximativ 500 de persoane cu handicap grav, cu însoţitor, ceea ce reprezintă o scădere de aproximativ 55% faţă de 2011.

Ca urmare, HCL nr. 224/2011 care reglementează acest domeniu a fost modificată şi completată în sensul că prestaţiile sociale sub formă de tichete în valoare de 70 de lei/lună pentru familiile/persoanele singure cu domiciliul sau reşedinţa în Târgu-Mureş se acordă celor care realizează venituri nete de până la 770 lei /lună/persoană şi nu deţin bunuri ce conduc la excluderea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinţei, potrivit legii.

Potrivit conducerii SPAS, măsura este una benefică pentru persoanele/familiile cu venituri mici, care se află în risc de sărăcie şi excluziune socială.

Lasă un comentariu