Tabăra de pictură „Culoare pentru suflet"

Distribuie pe:

Asociaţia Ideal Infinit şi Asociaţia Valea Izvoarelor, în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş, organizează tabăra de pictură „Culoare pentru suflet" în perioada 30.01-06.02.2016, la Rezidenţa pentru vârstnici din localitatea Valea Izvoarelor nr.144, comuna Sânpaul, jud. Mureş. La tabără participă 11 membri ai Asociaţiei Artiştilor Plastici: Cristina Mureşan - director de tabără, prof. Vasile Mureşan, prof. Călin Bogătean, Benko Istvan, Czirjek Lajos, Adriana Neghirla, Sabina Purcariu, Ioan Rusu, Soo Emma, Rodica Vescan, Angel Vultur. În cadrul taberei sunt organizate trei activităţi importante: „Lecţia de privit" cu Vasile Mureşan, „Ora icoanei" cu prof. Călin Bogătean şi „Atelierul de acuarelă" cu Soo Emma, la care sunt invitaţi să participe locatari ai Rezidenţei pentru vârstnici.

Pe tot parcursul taberei este organizată o expoziţie de pictură cu lucrările realizate în tabără, acestea putând fi admirate de rezidenţi, aparţinătorii lor, angajaţi şi vizitatorii care trec pragul aşezământului. La sfârşitul perioadei, lucrările realizate vor face obiectul expoziţiei a cărei vernisaj va avea loc astăzi, 06.02.2016, ora 11, la Rezidenţa pentru vârstnici, eveniment la care au fost invitaţi membri ai autorităţilor locale, membri din conducerea instituţiilor publice implicate în activitatea Rezidenţei pentru vârstnici şi a taberei de pictură, aparţinători şi alte persoane interesate.

Condiţiile în care se desfăşoară tabăra şi activităţile conexe taberei sunt de înaltă calitate, începând de la lumină în spaţiul destinat picturii, până la căldură şi amabilitatea conducerii şi personalului Rezidenţei.

Organizatorii şi participanţii la tabără se declară mulţumiţi şi consideră că evenimentul este deja un succes, având în vedere toate implicaţiile activităţilor desfăşurate. Rezidenţii sunt încântaţi să viziteze atelierul, deschis pe tot parcursul taberei, să asculte explicaţiile oferite de artişti şi admiră cu plăcere lucrările expuse.

 

Lasă un comentariu