19 NOIEMBRIE - ZIUA BĂRBAŢILOR!

Distribuie pe:

Cu 204 voturi pentru, 16 împotrivă şi 63 de abţineri, Camera Deputaţilor (for decizional) a adoptat miercuri, 3 februarie 2016, legea privind declararea zilei de 19 Noiembrie ca Zi a Bărbaţilor!

Cu această ocazie, autorităţile administraţiei publice pot organiza manifestări şi acţiuni specifice, iar TVR include în programe emisiuni dedicate promovării drepturilor bărbaţilor, legea având ca scop „eliminarea discriminării dintre femei şi bărbaţi şi creşterea gradului de conştientizare prin concilierea vieţii de familie cu cea personală".

În expunerea de motive, se arată că „în contextul în care vorbim despre egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, puţină lume ştie că există şi o zi internaţională a bărbatului, celebrată în data de 19 noiembrie, în aproape 60 de state. Instituirea Zilei Internaţionale a Bărbaţilor are ca scop şi promovarea modelelor pozitive de sex masculin, nu doar vedete de cinema şi bărbaţi din sport, ci şi oameni de zi cu zi din clasa de mijloc, care trăiesc vieţi decente şi cinstite". Un alt argument este nevoia de a discuta despre sănătatea bărbaţilor şi bunăstarea socială, emoţională, fizică şi spirituală a acestora".

Pentru a intra în vigoare, legea privind Ziua Bărbaţilor trebuie promulgată de preşedintele Klaus Iohannis şi publicată în Monitorul Oficial.

Lasă un comentariu