Ce nu vor să priceapă maghiarii noştri: Ce-i prea puţin strică, dar şi ce-i prea mult face rău! Pentru păstrarea identităţii româneşti!

Distribuie pe:

Într-o localitate din Serbia, Valea Timocului, 25 de copii vor frecventa la „Casa românească" din Timoc cursurile de Limba Română la care vor fi predate şi elemente de cultură naţională. Coordonatorul acţiunii, Boban Andreevici, spune că este un început mic, dar foarte important pentru păstrarea identităţii româneşti din Valea Timocului. „Este un vis al nostru pe care am reuşit să-l dezvoltăm după mulţi ani trecuţi. Cursul va dura doar trei luni şi sperăm ca după aceasta să avem mulţi copii. Problema este cabinetul pentru învăţat foarte mic care are 28 de metri pătraţi şi dacă vom reuşi să găsim şi vom avea finanţe va fi mai bine, ne vom muta şi vom avea mai mulţi copii. Problema mare este aceea de a plăti învăţătorii de aici."

La eveniment a fost prezent şi Consulul general al României, Iulian Niţu, care i-a asigurat pe organizatori de sprijinul său.

Aşadar, în localitatea Bor din Serbia copiii aparţinând de Biserica Ortodoxă Română vor frecventa cursurile de Limba Română. Acestea vor avea loc sâmbătă câte trei ore, iar după fiecare zi de curs copiii vor avea întâlniri şi cu diferiţi preoţi ortodocşi care le vor vorbi despre românii din Serbia. Ar fi recomandat ca organizatorii cursurilor de limbă să ţină legătura şi cu preoţii locali pentru că altfel, aşa cum spunea preotul Boian Alexandru, nu se poate să fii în Timoc român, să lupţi pentru drepturile românilor şi să aparţii de biserica sârbă.

Lasă un comentariu