Bani de grădiniţă pentru copiii săraci

Distribuie pe:

Copiii care provin din familii defavorizate beneficiază, începând din acest an, de tichete sociale pentru stimularea participării la sistemul de învăţământ preşcolar, potrivit prevederilor Legii nr. 248/2015.

Tichetele se acordă în condiţiile îndeplinirii, cumulativ, a următoarelor criterii: a) vârsta minimă a copilului este 3 ani, împlinită oricând pe parcursul anului şcolar (copiii pot fi înscrişi la grădiniţă şi înainte de a împlini 3 ani, însă devin eligibili numai în luna în care împlinesc această vârstă; b) vârsta maximă a copilului este de 6 ani, împliniţi după data de 1 septembrie a anului şcolar curent; c) venitul lunar pe membru de familie este de până la 284 de lei.

Stimulentul educaţional se acordă, la cerere, unuia dintre părinţi sau reprezentantului legal sau, după caz, persoanei care a fost desemnată de părinte pentru întreţinerea copilului în perioada absenţei părinţilor, potrivit legii.

Valoarea nominală lunară a unui tichet social pentru fiecare copil înscris la grădiniţă este de 50 de lei, banii fiind alocaţi de la bugetul de stat, prin sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, prevăzute pentru bugetele locale cu această destinaţie.

Stimulentele educaţionale sunt utilizate pentru achiziţionarea produselor alimentare, de igienă, a obiectelor de îmbrăcăminte şi /sau a rechizitelor.

Familiile din Târgu-Mureş care îndeplinesc condiţiile pentru acordarea tichetelor sunt invitate să se prezinte la Biroul Serviciului Protecţie Socială al Municipiului, din strada Gh. Doja nr. 9, camera 8 (parter), zilnic în intervalul orar 8-12, iar marţi şi joi şi între 14 şi 16, pentru completarea formularului de cerere şi a documentaţiei aferente.

Cererile pentru anul de învăţământ 2015/2016 trebuie depuse până la data de 30 aprilie, ne-au precizat surse din cadrul departamentului de specialitate al municipalităţii.

La nivel naţional, tichetele vor fi acordate pentru 111.000 de copii care provin din familii defavorizate, apreciindu-se că impactul bugetar va fi de circa 39 de milioane de lei pe an.

Lasă un comentariu