PENSIONARII MUREŞENI PLEACĂ LA BĂI

Distribuie pe:

Prima serie de pensionari şi asiguraţi din judeţul Mureş va pleca la băi în staţiunile de tratament balnear şi recuperare a forţei de muncă proprietate a Casei Naţionale de Pensii, începând cu 15 februarie 2016.

Beneficiarii îşi pot ridica biletele între 9 şi 11 februarie, pe baza actului de identitate (în original) şi a biletului de trimitere de la medicul de familie, iar biletele nedistribuite (în cazul în care unii dintre beneficiari renunţă la plecarea în staţiune) vor fi repartizate în 12 februarie.

Doamna Eugenia Neagoe, director executiv al Casei de Pensii Mureş, ne-a declarat că listele cu beneficiarii primei serii sunt deja afişate la sediul instituţiei, cu repartizarea pe staţiuni şi unităţi de cazare. Pentru prima serie mai sunt disponibile 6 bilete, câte două în staţiunile Amara (Ialomiţa), Buziaş (Timiş) şi Olăneşti (Vâlcea).

Ca noutate, doamna Neagoe ne-a precizat că, din acest an, pensionarii militari care solicită bilete de tratament îşi vor depune cererile la casele de pensii sectoriale.

Durata unui sejur este de 16 zile, din care 12 de tratament, iar preţul plătit de beneficiar este de 50 la sută din venituri (pensie), în cazul în care acestea nu depăşesc lunar salariul mediu brut pe economie, respectiv 2.681 de lei. 

Lasă un comentariu