EXPOZIŢIA PICTORULUI VICTOR IOAN CACOVEAN

Distribuie pe:

Galeria de Artă ,,Unirea" este gazda unei frumoase expoziţii de pictură în ulei pe pânză a pictorului Victor Ioan Cacovean, din judeţul Alba, membru al Asociaţiei Artiştilor Plastici Mureş, din anul 2015. Sunt expuse peste 40 de lucrări reprezentând, în principal, peisaj urban şi rural, din judeţul Alba. Artistul Victor Ioan Cacoveanu a absolvit Şcoala de Arte din Alba Iulia, la clasa profesorului Horia Horhat. A debutat ca artist în anul 1986, participând la o expozţiie de grup la Casa de Cultură din Aiud. Tot din anul 1986 participă la numeroase tabere de pictură din judeţele Alba, Hunedoara, Cluj şi Sibiu, dar şi din Ungaria. A avut expoziţii personale şi de grup în ţară şi în străinătate în Ungaria, Franţa, Belgia, Haiti şi Statele Unite.

În vara anului 2015 a participat, împreună cu membrii asociaţiei din judeţul Mureş, la o tabără organizată de Primăria municipiului Mediaş, unde l-a cunoscut pe profesorul Vasile Mureşan, exprimându-şi dorinţa de a organiza o expoziţie la Târgu-Mureş, şi astfel, nu peste mult timp, lucrările domniei sale au fost expuse pe simezele Galeriei de Artă ,,Unirea". Despre lucrări şi autor au vorbit prof. Vasile Mureşan, artistul Ioan Şarlea, din Mediaş, şi Ilarie Gh. Opriş, preşedintele asociaţiei, iar cunoscuta artistă târgumureşeană Maria Moldovan a prezentat un program de cântece populare şi romanţe.

Cu acest prilej, artistul Ioan Victor Cacovean a mulţumit iubitorilor de artă, prezenţi în număr mare la vernisaj, ospitalităţii şi condiţiilor bune oferite de asociaţie.

Expoziţia este deschisă până în 12 februarie 2016.

Lasă un comentariu