Vernisaj - Luminiţa Rusu, „Femeia din vis"

Distribuie pe:

La Biblioteca Municipală „Petru Maior" din Reghin, va avea loc, azi, ora 17,00, vernisajul expoziţiei de pictură a artistei clujence Luminiţa Rusu.

Pusă sub genericul „Femeia din vis", expoziţia reuneşte o selecţie de portrete de femei, dintr-un ciclu de câteva zeci de lucrări.

„Luminiţa Rusu, scrie cotidianul clujean «Făclia» (13 martie 2015), este un nume nou, dar care şi-a creat un loc distinct în artele vizuale… Lucrările surprind prin spontaneitate, cromatică şi armonie, detaliile lipsite de semnificaţii majore dispar, iar formele îşi caută şi îşi găsesc relevanţa. Deplin sincronizată cu epoca în care trăieşte, artista lucrează cu elemente conceptuale şi de limbaj specifice cubismului, fovismului, expresionismului, constructivismului, creând o lume aflată la graniţa dintre realul abstractizat, esenţializat, şi realul sesizabil prin simţuri."

Absolventă de studii superioare tehnice, inginer chimist cu gradul de cercetător ştiinţific, în prezent este consultant în afaceri.

Pictura este un hobby pentru Luminiţa Rusu de nici trei ani, reuşind însă să realizeze peste o sută de lucrări, într-o frenezie recuperatorie.

Pictează mai ales în acril pe pânză, carton sau placaj.

„Majoritatea lucrărilor, spune artista, conţin forme antropomorfe care exprimă prin limbajul trupului stări sufleteşti, emoţionale. Restul de lucrări aparţin artei abstracte, nu redă realităţi vizibile, ci evocă misterul nevăzut al lumii, punând accentul pe universul interior".

A participat cu expoziţii personale şi de grup în ţară şi străinătate, la Cluj-Napoca, Târgu-Mureş, Satu Mare, Sighişoara, Râşca, Mărişel, Leptocaria (Grecia), Debreţin (Ungaria).

Expoziţia va fi prezentată de Sorina Bloj şi Nicolae Băciuţ. 

Lasă un comentariu