Încep exproprierile pentru Autostrada Braşov - Târgu-Mureş - Cluj - Oradea!

Distribuie pe:

În şedinţa de miercuri, 10 februarie 2016, Guvernul a aprobat declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată aflate pe o secţiune a traseului Autostrăzii Braşov - Târgu-Mureş - Cluj - Oradea, respectiv secţiunea 2A Ogra - Câmpia Turzii, precum şi fondurile necesare pentru plata acestor despăgubiri.

Secţiunea 2A Ogra - Câmpia Turzii cuprinde localităţile Bogata, Cheţani, Cucerdea, Cuci, Iernut, Luduş şi Ogra, de pe teritoriul judeţului Mureş, şi localitatea Luna, din judeţul Cluj.

Executivul a alocat suma de 5.015 milioane de lei destinată despăgubirii proprietarilor celor 1.724 de imobile, cu o suprafaţă totală de 2.725.506 mp, ce urmează să fie expropriate. „Suma de 5.015 milioane de lei necesară despăgubirii imobilelor a rezultat ca urmare a raportului de expertiză întocmit de către un expert autorizat al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România, conform Legii 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean sau local, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi normelor metodologice de aplicare a acesteia", precizează Guvernul.

Printr-o altă hotărâre, Guvernul a aprobat declanşarea procedurilor de expropriere pentru 366 de imobile proprietate privată de pe Secţiunea 3A, subsecţiunea 3A1 şi 3A2, pe teritoriul localităţilor Gilău şi Gârbău, din judeţul Cluj, de pe acelaşi coridor al proiectului Autostrăzii Braşov - Târgu Mureş - Cluj - Oradea. Pentru despăgubirea proprietarilor acestor imobile, se suplimentează cu 74.000 de lei suma de 658.000 de lei alocată iniţial în anul 2014.

Lasă un comentariu