14 spitale mureşene, verificate de ITM

Distribuie pe:

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Mureş a participat, în perioada 8 decembrie 2015 - 29 ianuarie 2016, la campania naţională de verificare a respectării prevederilor legale privind relaţiile de muncă şi securitatea şi sănătatea în muncă în cadrul unităţilor de asistenţă spitalicească.

Astfel, potrivit doamnei Eva Man, inspector-şef, în perioada respectivă, inspectorii ITM Mureş au verificat 14 unităţi spitaliceşti, ocazie cu care, în domeniul relaţiilor de muncă, au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, din care 13 avertismente şi 5 amenzi, în valoare totală de 75.300 lei, şi au fost identificate 3 persoane care munceau fără forme legale, fiind dispuse, totodată, 76 de măsuri de remediere a deficienţelor.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale şi au fost dispuse 10 măsuri de remediere a deficienţelor constatate.

Principalele deficienţele constatate au fost lipsa dispozitivelor de protecţie, lipsa inscripţionărilor la prize şi ieşiri de urgenţă, neacordarea echipamentului individual de protecţie, lipsa evaluării riscurilor şi lipsa serviciului intern de prevenire şi protecţie.

Obiectivul principal al campaniei a fost diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea de către angajator a prevederilor din domeniul legislaţiei muncii, eliminarea tuturor neconformităţilor constatate, dar şi creşterea gradului de conşientizare a angajatorilor şi a lucrătorilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul legislaţiei muncii. 

Lasă un comentariu