ANTICORP PENTRU TRATAREA MALADIEI ALZHEIMER

Distribuie pe:

Un adolescent britanic de numai 15 ani, Krtin Nithiyanandam, din oraşul Epsom, citat de descopera.ro, a conceput un anticorp, care, în momentul în care este introdus în organism, ajunge la nivelul creierului, unde distruge neurotoxinele apărute în primul stagiu de dezvoltare al maladiei Alzheimer.

Maladia Alzheimer se manifestă, în general, prin simptome precum confuzia mentală, pierderile de memorie sau chiar depresia. Boala afectează 1% din populaţia Globului, cu vârste cuprinse între 65 şi 70 de ani, iar până acum această afecţiune putea fi detectată doar după apariţia mai multor simptome. Adolescentul britanic a creat însă un test, prin intermediul căruia boala poate fi descoperită cu mult timp înainte de apariţia primelor semne.

„Când anticorpul creat de mine este introdus în organism, ajunge la nivelul creierului, unde distruge neurotoxinele apărute în primul stagiu de dezvoltare al maladiei. Mai mult decât atât, anticorpul se poate ataşa de particulele fluorescente, ce se folosesc în timpul procedurii de imagistică prin rezonanţă magnetică pentru a detecta proteinele care declanşează apariţia Alzheimer-ului.

Rezultatele noilor cercetări pe care le-am efectuat au arătat că anticorpul poate fi utilizat cu scopul de a diagnostica boala, dar şi pentru a o trata", explică Krtin Nithiyanandam.

În prezent, el concurează cu invenţia sa la Google Science Fair Prize, o competiţie internaţională, destinată adolescenţilor care au dezvoltat proiecte ştiinţifice inovative. Krtin este deja finalist şi, dacă va câştiga concursul, va obţine o bursă, care îl va ajuta să îşi continue cercetarea. 

Lasă un comentariu