Solidari!

Distribuie pe:

De 26 de ani asistăm la încălcări flagrante ale Constituţiei, Legea fundamentală a României. Sfidarea şi încălcarea legilor, din 1990 încoace, se află la ordinea zilei. Pornirile, ameninţările, presiunile kafkiene - cum se exprima distinsa doamnă Lucia Hossu Longin - îşi arată, tot mai mult, tot mai abuziv efectele, prin acte iresponsabile în România de azi. Ordinul de evacuare a Antenei 3 este o dovadă elocventă!

Ce se urmăreşte? Sugrumarea libertăţii de exprimare, punerea pumnului în gura cuvântului dorit neîngrădit. Pe toate căile, mai-marii zilei urmăresc întronarea fricii, o teamă indusă, după scenarii rocamboleşti, în media românească. Cazul Antenei 3 este edificator. Fără vreo negociere! Fără vreo logică! Evacuarea! Forţa nopţii minţii din nou învinge. Mâinile lungi ale mafiei, cu oameni ai legii corupţi, după cum s-a văzut, care fac dosare prin abuz şi încălcare de lege, sunt tot mai puternice. O totală bătaie de joc cu asupra de măsură, în care s-a pus la cale, din nou, o execuţie a presei.

Chiar dacă subsemnatul, redactor-şef al cotidianului „Cuvântul liber", preşedinte al Despărţământului Central Judeţean Mureş al ASTREI, de 53 de ani cu condeiul în slujba adevărului, luptător pe baricada interesului naţional, uneori nu am împărtăşit aceleaşi idei, cu adevăraţii profesionişti de acolo, chiar dacă, din anumite motive ştiute, n-am fost vreodată preferatul Antenei 3, sunt solidar cu colegii jurnalişti aflaţi la grea cumpănă. Sunt alături de ei. De ce? Din solidaritate de breaslă! Din respect colegial. Sunt, precum şi colegii mei, alături de dreptate! Alături de lege! Alături de Constituţie! Mai ales că, oricând, oricui i se poate întâmpla aşa ceva, în această bătaie de joc.

Doamne, câte se mai pot întâmpla în ţara asta numită România, în care, din 1990 încoace, adevărul este ascuns, umblă cu capul spart, iar dreptatea-i decapitată de mafioţi.

Încât nu poţi să nu te întrebi: cine urmează? Sau: ce mai urmează? Votarea Legii Dragnea, prin care se va pune pumnul în gura presei, a exprimării libere, prin încălcarea flagrantă a articolelor 30 şi 31 din Constituţie? E cumplit! Ce vremuri trăim? Oare zadarnic au ieşit românii în stradă, după drama de la „Colectiv"? Nu doar Antena 3, ci toată presa României, azi-mâine, continuând astfel, se poate afla într-un mare pericol. Chiar nimeni, în ţara asta, nu vede ce se întâmplă? Chiar nimeni nu aude? Nu suntem îndreptăţiţi să ne întrebăm: oare chiar suntem într-un stat de drept?

Lasă un comentariu