În 29 februarie 2016, ÎNCEP ÎNSCRIERILE PENTRU CLASA PREGĂTITOARE!

Distribuie pe:

Prin Ordinul nr. 3.158/2016 al ministrului Educaţiei, publicat în Monitorul Oficial nr. 132, din 19 februarie a.c., a fost aprobat calendarul de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare, în cadrul învăţământului primar, pentru anul şcolar 2016 - 2017. Actul normativ precizează că niciun copil nu va mai putea fi înscris în clasa I fără să fi urmat clasa pregătitoare.

Conform calendarului, înscrierea copiilor în clasa pregătitoare se va realiza în perioada 29 februarie - 18 martie (în cadrul primei etape) şi în perioada 30 martie - 8 aprilie (în cadrul etapei a doua).

Cele mai importante etape din calendar sunt: 22 februarie - afişarea circumscripţiilor şcolare, a numărului de clase pregătitoare alocate de fiecare unitate de învăţământ, a programului de completare a cererilor de înscriere, a programului de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor (în cazurile în care este necesară) şi a şcolilor în care se va desfăşura aceasta; 24 februarie - 3 martie - organizarea unei zile a porţilor deschise în fiecare şcoală cu clase pregătitoare; 23 februarie - 17 martie - realizarea evaluării dezvoltării psihosomatice şi comunicarea rezultatelor; 29 februarie - 18 martie - completarea şi validarea cererilor de înscriere în clasa pregătitoare (prima etapă); 25 - 26 martie - afişarea candidaţilor înmatriculaţi, a numărului de locuri rămase libere şi a copiilor neînscrişi după prima etapă; 30 martie - 8 aprilie - depunerea şi validarea cererii de înscriere în clasa pregătitoare la şcoala de pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate de părinţi (etapa a doua);

aprilie - afişarea listelor finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare; 19 - 22 aprilie - centralizarea şi soluţionarea de către inspectoratele şcolare a cererilor pentru copiii neînscrişi încă în şcoli.

Reamintim că înscrierea în clasa pregătitoare este obligatorie pentru copiii care împlinesc vârsta de şase ani înainte de 31 august. În cazul copiilor care împlinesc această vârstă în perioada 1 septembrie - 31 decembrie (sau chiar după aceasta), înscrierea în clasa pregătitoare se poate face numai dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. Acest lucru se face la solicitarea scrisă a părinţilor.

La completarea cererii de înscriere, părinţii vor trebui să depună o copie a actului de identitate propriu şi o copie a certificatului de naştere al copilului, acte ce vor fi certificate conform cu originalul de către secretariarul şcolii.

 

Lasă un comentariu