Voichiţa Cecălăcean la Prefectura Judeţului Mureş

Distribuie pe:

Astăzi, 24 februarie, de la ora 9,45, în prefaţa şedinţei Colegiului Prefectural, va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură a artistei clujence Voichiţa Cecălăcean.

Originară din Maramureş, absolventă a Facultăţii de Arte, din cadrul Institutului Pedagogic din Cluj-Napoca, clasa prof. Teodor Botiş, în 1966, Voichiţa Cecălăcean s-a regăsit în viaţa Asociaţiei Artiştilor Plastici Mureş, alături de care a participat în mai multe tabere şi a expus în galerii din ţară şi din străinătate.

Expoziţia de la sediul Instituţiei Prefectului - Mureş este chiar rodul unei participări într-o tabără de pictură la Sighişoara, o Sighişoara mereu fascinantă, întotdeauna ofertantă.

Într-un astfel de cadru, cu cetatea medievală ca sursă a inspiraţiei, Voichiţa Cecălăcean a realizat un ciclu de lucrări tematice, din care o selecţie o prezintă iubitorilor de artă mureşeni. „Sighişoara, mon amour" este o expoziţie deopotrivă sentimentală şi nostalgică, ea încercând să configureze nu doar imaginea, ci şi atmosfera unui spaţiu încărcat de frumuseţe şi istorie.

Expoziţia va fi prezentată de prefectul judeţului Mureş, dr. Lucian Goga, şi de Nicolae Băciuţ. 

Lasă un comentariu