Inechităţile din sistemul de salarizare a urgenţelor vor fi eliminate!

Distribuie pe:

La începutul acestei săptămâni, reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii (MS) şi ai Federaţiei Ambulanţa au ajuns la un acord asupra eliminării inechităţilor din sistemul de salarizare.

„Discuţiile au vizat şi modul prin care se poate soluţiona, atât salarizarea unitară a personalului din sistemul sanitar, cât şi modul de achiziţie a unor noi ambulanţe, având în vedere faptul că parcul de ambulanţe este insuficient şi învechit, lucru ce poate pune în pericol viaţa pacienţilor şi a echipajelor medicale de urgenţă, în misiunile de intervenţie.

Totodată, s-au abordat şi probleme operaţionale ce ţin de modificarea unor acte normative care fac parte din legislaţia secundară a Legii 95/2006, cu referire concretă la organizarea concursului demanageri generali în serviciile de ambulanţă şi organizarea concursului de manageri generali, întrucât, în prezent, o parte dintre managerii generali interimari numiţi au depăşit perioada legală de interimat de maxim 6 luni.

Ministerul Sănătăţii intenţionează să rezolve principala solicitare a Federaţiei Ambulanţa, respectiv de asimilare a salariilor pentru personalul din circa 19 servicii de ambulanţă, la nivelul salarizării din celelalte servicii de ambulanţă, prin promovarea unui proiect de act normativ elaborat de Guvern.

Pe de altă parte, Federaţia Ambulanţa a anunţat MS că militează pentru adoptarea unei legi de salarizare unitară, care să elimine toate discrepanţele salariale din sistemul sanitar", precizează MS, într-un comunicat de presă.

Lasă un comentariu