CAFEAUA APĂRĂ FICATUL DE CIROZA CAUZATĂ DE ALCOOL

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici de la Universitatea Southampton, citaţi de descopera.ro, au constatat că un consum mai mare de cafea reduce cu până la 65% riscul apariţiei cirozei cauzate de consumul exagerat de alcool.

„Studiul nostru s-a desfăşurat pe o perioadă de 20 de ani şi la el au participat nu mai puţin de 430.000 de oameni.

Astfel, am constatat că o ceaşcă de cafea consumată pe zi reduce riscul apariţiei bolilor hepatice şi, în special, a cirozei cauzare de consumul excesiv de alcool, cu 22% faţă de cei care nu beau cafea, două ceşti pe zi reduc riscul cu 44%, iar patru ceşti - cu până la 65%. Acest prag (patru ceşti pe zi) nu trebuie depăşit, întrucât, de aici încolo, nu mai există efecte benefice asupra organismului.

În cercetarea noastră, am dorit să aflăm cea mai precisă relaţie între consumul de cafea şi bolile hepatice. Însă, atragem atenţia că, în timp ce cafeaua poate reduce riscul apariţiei unei ciroze, aceasta nu poate contracara în totalitate efectele consumului excesiv de alcool.

Ciroza este o boală ce se manifestă prin deteriorarea ficatului, înlocuind celulele sănătoase cu unele ce blochează circulaţia sangvină", explică oamenii de ştiinţă. 

Lasă un comentariu