Record de participanţi la simpozionul fermierilor organizat de DAFCOCHIM

Distribuie pe:

Devenit tradiţional, simpozionul de primăvară al fermierilor din Transilvania, organizat de Dafcochim, a reunit circa 400 de fermieri din 8 judeţe. Evenimentul a avut loc marţi, 23 februarie 2016, în incinta Centrului de Evenimente RAB. Participanţii la simpozion au fost întâmpinaţi de Marinel Ştefan, directorul Diviziei Dafcochim Agro. Cu această ocazie le-a spus „Bun venit" fermierilor şi reprezentanţilor companiilor multinaţionale invitate la simpozion: Nufarm, Pioneer şi Belchim. În deschiderea simpozionului Marinel Ştefan a spus: „Vă mulţumesc pentru prezenţă. Probabil că aţi observat că am schimbat locaţia, întrucât de la an la an numărul clienţilor noştri este tot mai mare. Cu acest prilej vă mulţumesc că aţi acceptat invitaţia noastră. Ca în fiecare an la simpozion îi invităm pe principalii noştri furnizori, respectiv Nufarm România, Pioneer şi Belchim. Vă mulţumesc pentru prezenţa dumneavoastră la acest simpozion important", a conchis Marinel Ştefan.

A urmat prezentarea, de către Marinel Ştefan, a echipei care a realizat organizarea simpozionului: proprietarii Dafcochim, Liviu Cojoc şi Radu Fodor, preşedintele Federaţiei Naţionale Cartoful din România, Gheorghe Boţoman, acesta fiind şi consilier tehnic începând din această săptămână, Oana Moldovan, Bogdan Chiru, Rareş Suciu, Liviu Ştefan, respectiv Oana Olimpiu. A urmat prezentarea produselor Companiei Nufarm România de către Elvira Petrescu, director general, respectiv Daliana Ast, director de vânzări. Elvira Petrescu, director general Nufarm România, a spus: „Vă mulţumim dumneavoastră fermierilor prezenţi, precum şi echipei Dafcochim pentru înaltul profesionalism, pentru că sunteţi clienţi Nufarm. Colaborarea noastră cu Dafcochim a început în urmă cu zece ani. La momentul actual Dafcochim este unul dintre cei mai importanţi şi respectaţi parteneri Nufarm în România. De asemenea, vreau să mulţumesc domnului Liviu Cojoc, respectiv domnului Marinel Ştefan pentru fructuoasa colaborare şi prietenie cu care ne onorează. Mulţumesc, respect!", a conchis Elvira Petrescu. Daliana Ast, directorul de vânzări Nufarm România, a prezentat un scurt istoric al companiei şi portofoliul de produse. Managerul de dezvoltare Adrian Ionescu s-a referit la produsele omologate pentru culturi speciale. În prezent Nufarm este prezentă în România cu produsele N'Thee - tehnologii de protecţia plantelor, N'Fert - fertilizanţi foliari şi N'Seed - sămânţă premium de grâu. Ca o completare la prezentarea ofertei Companiei Nufarm, Elvira Petrescu a spus: „Compania Nufarm recomandă fermierilor tehnologii competitive care asigură sănătatea culturilor, creşterea productivităţii şi a profitului, aceştia sunt factori decisivi pentru dezvoltarea sectorului agricol", a conchis Elvira Petrescu, directorul general Nufarm România.

Compania Pioneer a fost reprezentată de Jean Ionescu, director operaţiuni comerciale pentru România şi Republica Moldova, Ionel Petrache, consultant tehnic pentru Banat şi Transilvania, respectiv Cristian Deliu, director vânzări pentru zona VII. Jean Ionescu a prezentat produsele destinate culturilor de porumb şi floarea soarelui, precum şi soluţii pentru combaterea secetei şi a încălzirii globale. Cristian Deliu s-a referit la principalii hibrizi de porumb oferiţi fermierilor pentru campania de însămânţări 2016.

Compania Belchim a fost reprezentată de Daniel Tabacu, director tehnic al Belchim Crop Protection România SRL, compania datează din anul 1987, având sediul în Belgia, este prezentă pe piaţa din România din 2010. Produsele de bază prezentate de Daniel Tabacu - Samson Extra 600, Property, Teppeki şi Proman. Produsul de top prezentat de Daniel Tabacu, directorul tehnic al Belchim Crop Protection România SRL, a fost Property, un fungicid considerat un adevărat „diamant" în combaterea făinării la culturile de grâu şi orz şi în curând la triticale, ovăz şi secară. „Property are mai multe avantaje şi prezintă o puternică acţiune preventivă împotriva făinării, are rezistenţă mare la spălare, perioadă lungă de acţiune - până la 4 săptămâni, transportul substanţelor active pe suprafaţa frunzelor", a conchis Daniel Tabacu.

Companiile invitate la simpozion, prin reprezentanţii lor, au prezentat fermierilor sfaturi utile şi nu în ultimul rând şi cele mai noi produse destinate combaterii dăunătorilor şi bolilor care afectează culturile de cereale. În acest context fermierii trebuie să se orienteze către culturile de cereale, ce se adaptează cel mai bine secetei şi încălzirii globale, care afectează producţiile la hectar tot mai accentuat în fiecare an.

Lasă un comentariu