Religie şi... ştiinţă

Distribuie pe:

„Domnul Dumnezeu, după moartea lui Moise, robul Domnului, a grăit cu Iosua, fiul lui Navi, şi a zis: «Nimeni nu se va putea împotrivi ţie, în toate zilele vieţii tale. Precum am fost cu Moise, aşa voi fi cu tine; nu Mă voi depărta de tine şi nu te voi părăsi. Fii dar tare şi foarte curajos, ca să păzeşti toată legea pe care ţi-a încredinţat-o Moise, robul Meu; să nu te abaţi de la ea nici la dreapta, nici la stânga, ca să pricepi toate câte ai făcut. Să nu se pogoare CARTEA LEGII de pe buzele tale, ci călăuzeşte-te de ea ziua şi noaptea, ca să plineşti întocmai tot ce este scris în ea; Atunci vei fi cu izbândă în căile tale şi vei păşi cu spor»".

„Siliţi-vă să pliniţi întocmai şi să păziţi cele scrise în cartea legii lui Moise, neabătându-vă de la ea; Să nu intraţi în legătură cu popoarele rămase printre voi, să nu pomeniţi numele dumnezeilor lor, să nu vă plecaţi înaintea lor, nici să le slujiţi sau să vă închinaţi lor; ci vă lipiţi de Domnul Dumnezeul vostru, cum aţi făcut până în ziua de astăzi; Siliţi-vă să iubiţi pe Domnul Dumnezeul vostru".

„De veţi călca aşezământul Domnului Dumnezeului vostru, pe care l-a încheiat El cu voi şi vă veţi duce la alţi dumnezei şi să vă închinaţi lor, se va aprinde mânia asupra voastră şi veţi pieri curând din ţara aceasta bogată pe care v-a dat-o Domnul". (Iosua cap. 23).

IOSUA NAVI sau ISUS NAVIN, personaj biblic, a fost urmaşul lui Moise în conducerea poporului evreu. El este pomenit în Cartea Exodului, în Numeri, în Deuteronom şi mai ales în cartea lui Iosua din Biblie. El s-a născut în Egipt, în tribul lui Efraim şi a trăit în jurul anului 1200 î. Hr. În perioada cuceririi Canaanului a ocupat poziţia de comandant militar.

„1001 CUGETĂRI"

Lasă un comentariu