De Dragobete

Distribuie pe:

În vecinătatea mărţisorului românesc……la 24 februarie am celebrat Dragobetele românesc….. Etimologic, o parte din numele de Dragobete poate fi găsit şi în cuvântul românesc dragoste.

Cum putem trăi fără o motivaţie sentimentală? Nu putem, ne spun psihologii. Pentru că este în natura umană să fim dependenţi de afectivitate şi să o căutăm. Afectivitatea înseamnă deopotrivă a primi şi a dărui.

CUI ÎI PASĂ DE NIŞTE „BĂTRÂNI"?.... NOUĂ NE PASĂ, MIE ÎMI PASĂ!

Şi o dovedim……. prin eforturile noastre de a Vă înţelege, de a Vă ajuta, de a avea „GRIJĂ" de Dvs, dăruindu-vă zâmbete, o mână întinsă, o conversaţie.

Sunt manifestări ale afectivităţii!

Bucuraţi-vă, DRAGI BUNICI, că aveţi şansa de a fi înconjuraţi de dragoste şi de atenţie şi…… că aveţi capacitatea de a primi afecţiune.

Dragobete, sărbătoare cu origini străvechi, a bunei dispoziţii şi a iubirii în grai românesc! A NAIBII DRAGOSTE!!!!

Dragobetele este asemănător, ca simbolistică, nopţii de Bobotează. Fetele tinere, curioase să îşi afle ursitul, îşi pun busuioc sfinţit sub pernă, iar noi am oferit busuioc frumoaselor domnişoare care ne-au acceptat invitaţia de a participa la acest eveniment, iar dl viceprimar Peti Andras a oferit flori bunicilor, dar nu înainte de a certifica prin semnătura proprie „certificatul căsătoriei de probă" cu valabilitate între orele 11-20.

Sărbătoarea a cuprins un program pregătit temeinic de către bunici (poezii, scenete), pe fondul muzical asigurat de dr. Micu (deja un prieten al bunicilor) însoţit şi de aromele plăcintelor care se pregăteau la faţa locului. Fundaţia Kiwi ne-a dăruit afecţiune prin săgeţile lui Cupidon (Andrei), pe ritmuri de iubire în paşi de dans (Ioana). Mircea Radu (emisiunea „Din dragoste" din vremea tinereţii noastre) a mai rezolvat un caz cu sfârşit fericit, prin intermediul studenţilor de la UMF Tg.-Mureş (şi ei, de-altfel, prieteni vechi ai casei).

La sfârşit, ne-am cuprins într-o periniţă, unii cu fapta, alţii prin aplauze ritmate de acordurile cântecului.

Tradiţiile sănătoase sunt cele care ne ţin în viaţă….de la tinereţe.....pân' la bătrâneţe!

Lasă un comentariu