ASA - FC Botoşani 1-0. Suntem în play-off!

Distribuie pe:

Golul lui George Ţucudean din minutul 14 al meciului cu FC Botoşani şi egalul dintre Steaua şi CSMS Iaşi, 1-1, au dus formaţia ASA, meritat am spune, în play-off-ul Ligii 1, între cele mai bune 6 echipe din România. Ceea ce multă lume nu mai credea, cu 90 de minute înainte de finalul

primei părţi a campionatului, s-a îndeplinit sâmbătă seara pe Trans-Sil. Victorie superbă în faţa unei echipe tenace şi calificare în play-off! Meciul a început furtunos, cu presiune la poarta adversă, gândul jucătorilor fiind la partida de pe Trans-Sil şi nu la ceea ce se întâmpla la Piteşti. În minutul 14, Ţucudean pătrunde hotărât printre fundaşii adverşi şi şutează imparabil pentru Pleşca, mingea intrând în plasă după ce loveşte şi bara din stânga: 1-0. Dar, greul de abia acum începea.

Iaşi-ul conducea în faţa Stelei şi o linişte apăsătoare s-a aşternut pe Trans-Sil. Stadionul a redevenit al 12-lea jucător, în debutul reprizei secunde, odată cu golul egalizator de la Piteşti. Iar norocul a fost şi el de partea noastră în minutul 75, când lovitura liberă executată de Vaşvari este respinsă de Stăncioiu în transversală. Minutele de final au fost interminabile. Victoria era necesară ca aerul, iar rezultatul din celălalt meci se putea schimba oricând. Până la urmă, nimic nu s-a mai schimbat şi ASA intră în play-off la ultima strigare. Artizanii succesului din partida cu FC Botoşani au fost: Stăncioiu - G. Matei, I. Gonzalez, M. Constantin, Pîrvulescu - Mureşan, Voiculeţ - Jazvic, Brandan (59-R. Costa), Dedov (76-L. Buş) - Ţucudean (85-Gorobsov). Rezerve neutilizate: Viciu - Balaur, Borza şi Mutu. ASA Târgu-Mureş acumulează astfel 38 de puncte, după 26 de etape şi va intra în play-off cu 19 puncte, de pe locul 6. În primul meci al părţii a doua, roş-albaştrii vor întâlni pe teren propriu formaţia care va încheia pe locul 3, variantele putând fi Dinamo, FC Viitorul sau Pandurii. Până atunci, miercuri, de la ora 20.30, meciul tur din semifinalele Cupei României, ASA - CFR Cluj. Felicitări tuturor celor care au contribuit la această performanţă! Felicitări publicului târgumureşean care a purtat echipa spre victorie!

Lasă un comentariu