Povestea MasterChef continuă în Târgu-Mureş pentru finalistul Liviu Balint

Distribuie pe:

Începând cu luna martie a.c., Hanul Manadas din cadrul complexului Prezident Târgu-Mureş serveşte preparate Master Chef pentru clienţii săi, odată cu venirea la cârma bucătăriei restaurantului a lui Liviu Balint, finalistul ediţiei a 5-a a renumitului show de televiziune. Dincolo de mâncărurile pe care le va pregăti şi meniul pus la cale în secret de acesta cu o lună în avans, Liviu se va ocupa de gestionarea hanului, însemnând inclusiv socializarea cu clienţii şi implementarea de programe şi evenimente de divertisment dedicate acestora.

Clujeanul de la MasterChef şi-a făcut viză de flotant în Târgu-Mureş şi şi-a adus familia să-i fie alături. „Pentru mine povestea MasterChef merge mai departe, odată prin colaborarea mea cu Hanul Manadas din Târgu-Mureş, cât şi prin proiectul cu Podravka România, care m-a ales brand ambasador pentru brandurile Vegeta şi Eva. La Târgu-Mureş mă simt ca acasă. Oraşul, oamenii, colegii sunt deosebit de primitori. Am venit împreună cu familia deoarece cred foarte mult în acest proiect şi îmi doresc să îmi pun amprenta nu doar în bucătăria restaurantului ci şi pe dezvoltarea localului.½ Finalistul MasterChef se va ocupa de meniul zilnic, de evenimentele speciale şi de gestionarea relaţiei cu partenerii şi clienţii hanului. „Sufletul şi priceperea mea se reflectă în preparatele care se servesc zi de zi la Hanul Manadas. Am început să lucrez la meniu din februarie, mânat de dorinţa de a vedea rezultatele muncii mele pe chipul acelora care aleg să ia masa la Han. Am primit deschidere şi încredere totală din partea managementului restaurantului, iar acest lucru nu doar că mă responsabilizează, dar îmi permite să dau frâu liber imaginaţiei şi să vin cu propuneri culinare care să uimească şi să satisfacă cele mai exigente papile gustative. Am încredere că dincolo de satisfacerea unei curiozităţi, clienţii vor dori să revină pentru a experimenta o dată şi încă o dată gustul şi savoarea preparatelor la care am muncit cot la cot cu echipa de bucătari de aici. Sunt recunoscător pentru încrederea care îmi este acordată şi sunt convins că nu voi da greş. Atuurile mele sunt entuziasmul, libertatea pe care mi-o oferă încrederea în forţele proprii şi pasiunea pentru gătit½, a declarat Liviu Balint.

„Colaborarea cu Liviu Balint este pentru noi o continuare firească a strategiei de dezvoltare şi rebranding a Hanului Manadas, începută din toamna anului 2014, pe vremea când localul se numea Steak House Manadas. Avem mare încredere în priceperea şi îndemânarea lui Liviu. Prima demonstraţie ne-a făcut-o indirect prin intermediul binecunoscutei emisiuni de televiziune - MasterChef. O dată ce am început să lucrăm împreună ne-a reconfirmat faptul că este cea mai bună alegere pentru noi. Aici, are libertatea şi responsabilitatea de a pune la cale un meniu care să convingă mureşenii că nicăieri nu-i mai bună mâncarea ca la Hanul Manadas. Sunt convins că o să reuşească!½ menţionează Noni Gaşpar, unul dintre cei doi proprietari ai Hanului Manadas.

Pe lângă bucatele tradiţionale, cu care restaurantul şi-a convins de-a lungul timpului clienţii, Liviu a pregătit multe surprize pentru mureşeni. Salata Master Chef, cu mozzarella bocconcino pe pat de rucola, roşii, pământ de măsline, capere şi reducţie de oţet balsamic sau antricotul de vită maturat, pe pat de rucola cu roşii cherry şi parmezan sunt doar o parte din noutăţile pregătite de Chef în bucătărie. În plus, acesta vine cu un concept nou pentru Târgu-Mureş. Pe modelul marilor restaurante europene, clienţii vor experimenta gătitul la masă, pregătindu-şi ei înşişi friptura de vită pe rocă vulcanică. „Îmi doresc să mă implic cât mai mult în dezvoltarea Hanului Manadas, bazându-mă atât pe creativitate, pe experienţele mele culinare din afara ţării, în special din Italia, cât şi pe îndemânarea mea în bucătărie. Vita pregătită în sânge este adusă la masa consumatorului pentru a o găti într-atât încât să fie pe placul său. Ceea ce îmi doresc cu această abordare este să duc experienţa culinară la un alt nivel, să creez interacţiune şi apropiere faţă de clienţii noştri", a conchis Liviu Balint.

Lasă un comentariu