Semnal civic - Demisia lui Gabriel Oprea

Distribuie pe:

În mesajul său către progresişti, Gabriel Oprea arată că „UNPR este în faţa unui moment pe cât de dificil, pe atât de important pentru viitorul său. Prin urmare, în calitate de fondator, de preşedinte şi mai ales în calitate de membru al acestei echipe am ales să fac tot ceea ce ţine de mine pentru ca partidul să treacă şi peste acest obstacol. Am decis aşadar să demisionez din funcţia de preşedinte UNPR.(…) Rămân un simplu membru de partid, un coleg pe care vă puteţi baza şi un om care îşi respectă cuvântul dat. (…) Interimatul funcţiei va fi asigurat de Neculai Onţanu, unul din oamenii de bază ai UNPR şi un foarte bun cunoscător al organizaţiilor din ţară. Pentru viitorul preşedinte al partidului, opţiunea mea este Valeriu Steriu, un om al cărui profesionalism este recunoscut de toate partidele şi un lider cu potenţial deosebit.(…)"

Demisia lui Gabriel Oprea este un gest fără precedent în politica românească, gest care, alături de scrisoarea către preşedintele senatului României, prin care cere un tratament similar cu al oricărui simplu cetăţean, demonstrează modalitatea demnă, de onoare militară, cu care dl Oprea a înţeles să se pună la dispoziţia justiţiei, servind cauza adevărului, dreptăţii şi interesului naţional. Nu este un moment uşor nici pentru UNPR Mureş, filială progresistă în care Gabriel Oprea s-a bucurat de un deosebit respect. Progresiştii mureşeni ştiu bine ce a făcut Oprea pentru partid şi ţară şi aşteaptă deplina clarificare a situaţiei juridice a generalului, încrezători în nevinovăţia şi probitatea sa morală. Fie ca acest gest de aleasă onoare să constituie un imbold pentru fiecare dintre noi, un stimul în plus în atingerea obiectivelor electorale şi politice ale UNPR Mureş.

Observaţiile şi sugestiile dumneavoastră le citesc şi ascult la email: claudiupuiac@gmail.com, telefon: 0265 323.882. Audienţe, în fiecare joi, între orele 18-20, la sediul UNPR Mureş, din Piaţa Trandafirilor nr. 42.

 

Lasă un comentariu