Împreună, pentru un Sângeorgiu mai curat!

Distribuie pe:

Utilaje de curăţenie cu inscripţia de mai sus, zeci de elevi ai Şcolii Gimnaziale „Sfântul Gheorghe", consilieri locali şi angajaţi ai Primăriei comunei, sute de localnici voluntari, familii cu copii, cercetaşi, persoane beneficiare de ajutor social, asociaţii de tineret... au invadat joi, vineri şi sâmbătă străzile comunei Sângeorgiu de Mureş în primele zile din ampla acţiune de curăţenie de primăvară organizată de Primăria comunei şi de SC Semtest BVN din localitate.

La acţiune a participat în fiecare zi şi primarul localităţii, ing. Sófalvi Szabolcs, care sâmbătă a apărut la curăţenie alături de soţia sa, Adela, şi de cei trei copii minori. Dorim să senzibilizăm populaţia despre importanţa protejării mediului în care trăim şi să desfiinţăm toate locurile ilegale de depozitare a deşeurilor - a declarat primarul comunei. Mă bucur foarte mult că sute de localnici se alătură echipei de curăţenie şi ne sprijină în această acţiune, transmiţând că şi lor le pasă de sănătatea copiilor lor şi de siguranţa vieţii în Sângeorgiu de Mureş. Aceşti elevi, copii şi tineri care participă la salubrizarea comunei, nu numai că nu vor arunca pe jos nicio bucată de hârtie, dar vor deveni foarte critici şi chiar îi vor avertiza pe adulţi dacă vor vedea că aceştia nu respectă curăţenia în comună - a declarat un părinte participant cu trei copii la strângerea deşeurilor din curtea castelului Mariaffi.

În primele trei zile ale curăţeniei de primăvară au fost parcurse 51 de străzi - din cele 142 existente în comună - precum şi câteva cartiere de blocuri şi au fost strânse 26 de remorci de deşeuri, majoritatea fiind aşezate în faţa porţilor gospodăriilor din localitate. Curăţenia de primăvară va continua până în data de zece martie pe toate străzile comunei, apoi în pădurea Piţigoilor din apropiere, precum şi pe malul râului Mureş. Felicitări organizatorilor!

Lasă un comentariu