MISIUNE, CULTURĂ ŞI TRADIŢII, LA TÂRGU-MUREŞ

Distribuie pe:

În perioada 9 - 12 martie, Protopopiatul Ortodox Român din Târgu-Mureş, în colaborare cu Primăria municipiului Târgu-Mureş şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş, organizează a II-a ediţie a activităţii misionar - culturale ,,Obiceiuri şi tradiţii în perioada Postului Mare".

Părintele protopop Olimpiu Zăhan îi invită pe toţi creştinii, indiferent de confesiune sau orientare religioasă, să viziteze standurile amplasate în Piaţa Trandafirilor din Târgu-Mureş şi să asculte pricesnele interpretate de copiii din Protopopiatul Târgu-Mureş, de artiştii locali şi corurile bisericilor din oraş şi din împrejurimi.

Cele 18 standuri vor da posibilitatea vizitatorilor să admire expoziţii de icoane vechi, icoane pe sticlă sau pe coji de ouă, costume populare vechi, cruci din lemn şi obiecte de cult, precum şi expoziţia gastronomică cu mâncăruri de post, care vor putea fi gustate. De asemenea, vor putea să vadă cum sunt iniţiaţi în tainele picturii şi încondeierii ouălor copiii din şcolile oraşului şi copiii asistaţi de la Aşezămintele Sociale din cuprinsul Protopopiatului; să cumpere, la sume modice, operele micilor artişti, sume care vor intra în conturile fundaţiei caritabile. Nu va lipsi nici standul cu obiecte de cult, cărţi de rugăciune şi cărţi religioase.

* Nici bolnavii din spitale nu vor fi uitaţi în această perioadă, pentru că, joi, 10 martie, orele 17, cu ocazia ,,Zilei Mondiale a rinichiului şi a bolilor rare", părintele protopop Olimpiu Zăhan, împreună cu un sobor de preoţi, vor oficia ,,Sfânta Taină a Maslului" în incinta Spitalului Judeţean Mureş.

Lasă un comentariu