Revista CRENELURI SIGHIȘORENE - o nouă apariție memorabilă

Distribuie pe:

A apărut în peisajul cultural mureșean un nou număr al revistei CRENELURI SIGHIȘORENE, numărul 7 (iulie-decembrie) 2015, publicație bianuală de cultură și artă, editată de Asociația Literară „Creneluri Sighișorene", președinte Gabriella Costescu, care este și redactor-șef al acestei reviste. Redactorii acestei reviste sunt: Sonia Hoisan, Anda Voican, Piroska Hanea, Ștefania Pârlea, Ana Munteanu Drăghici, Micu Anca Nicoleta, Nicolae Codrea. Acest număr al revistei este ilustrat cu lucrări de Klara Pădurean.

Ca și celelalte numere ale acestei reviste, și această apariție este una de înaltă ținută științifică, arată profunzime, seriozitate, acuratețe. Materialele din paginile acestei reviste acoperă o gamă variată de domenii ale culturii: literatură, spiritualitate, istorie, artă plastică, folclor, tradiții, obiceiuri etc. Cuprinde și cronici ale unor evenimente culturale care au loc în județul Mureș, dar și în alte locuri. Rezultă din aceste cronici, faptul că pe meleaguri mureșene se înregistrează o cultură prosperă, ceea e și firesc, datorită oamenilor de mare valoare de pe aceste locuri, care permanent ctitoresc cultură românească autentică, valoroasă, profundă.

Avem marea bucurie de a avea în fața ochilor noștri trupești și sufletești revista Creneluri Sighișorene, o apariție pe care o considerăm extrem de importantă pentru cultura mureșeană, în special pentru zona Sighișoarei. Această revistă este o încununare a activităților culturale care au loc în zona Sighișoarei, a preocupărilor intelectualilor din această parte de țară pentru ceea ce este frumos și sublim. Această revistă exprimă putere de jertfă, sacrificiu, dragoste de cultură românească, de limbă, de neam, de credință. Această revistă care apare în părțile Sighișoarei este un model demn de urmat, dar și un reper în același timp.

Aducem cuvânt de felicitare tuturor celor care publică materiale în paginile acestei reviste, tuturor redactorilor și colaboratorilor acestei publicații de mare succes. O felicit în mod special pe doamna Gabriella Costescu, pentru modul în care activează, de atâția ani și cu atâta sârg și devotament, pe tărâmul culturii române, în special pe meleaguri sighișorene. Omul harnic este cea mai mare valoare din această lume atât prin creație, cât și prin menire, iar noi ne valorificăm pe noi înșine, dacă îl stimăm, prețuim și iubim, căci prin aceasta ne arătăm prin noi înșine valoroși și îl valorificăm și pe aproapele nostru, pentru a realiza împreună lucruri memorabile și nepieritoare.

Îi felicităm pe toți cei care au trudit la realizarea acestei memorabile reviste, pentru înaltul profesionalism de care au dat dovadă și de această dată. Urăm viață lungă acestei reviste.

Lasă un comentariu