MISIUNE, CULTURĂ ȘI TRADIȚII, LA TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

În perioada 9 - 12 martie, Protopopiatul Ortodox Român din Târgu-Mureș, în colaborare cu Primăria municipiului Târgu-Mureș și Inspectoratul Școlar Județean Mureș, organizează a II-a ediție a activității misionar - culturale ,,Obiceiuri și tradiții în perioada Postului Mare".

Părintele protopop Olimpiu Zăhan îi invită pe toți creștinii, indiferent de confesiune sau orientare religioasă, să viziteze standurile amplasate în Piața Trandafirilor din Târgu-Mureș și să asculte pricesnele interpretate de copiii din Protopopiatul Târgu-Mureș, de artiștii locali și corurile bisericilor din oraș și din împrejurimi.

Cele 18 standuri vor da posibilitatea vizitatorilor să admire expoziții de icoane vechi, icoane pe sticlă sau pe coji de ouă, costume populare vechi, cruci din lemn și obiecte de cult, precum și expoziția gastronomică cu mâncăruri de post, care vor putea fi gustate. De asemenea, vor putea să vadă cum sunt inițiați în tainele picturii și încondeierii ouălor copiii din școlile orașului și copiii asistați de la Așezămintele Sociale din cuprinsul Protopopiatului; să cumpere, la sume modice, operele micilor artiști, sume care vor intra în conturile fundației caritabile. Nu va lipsi nici standul cu obiecte de cult, cărți de rugăciune și cărți religioase.

* Nici bolnavii din spitale nu vor fi uitați în această perioadă, pentru că, joi, 10 martie, orele 17, cu ocazia ,,Zilei Mondiale a rinichiului și a bolilor rare", părintele protopop Olimpiu Zăhan, împreună cu un sobor de preoți, vor oficia ,,Sfânta Taină a Maslului" în incinta Spitalului Județean Mureș.

Lasă un comentariu