Câte clădiri au mai rămas „curate", după ce au fost… curățate?... Numărați-le…

Distribuie pe:

Primăvara a generat „spoiala", în întreaga țară. Și, în primul rând, la Târgu-Mureș, unde - fapt recunoscut - gospodarii-s (inclusiv, de la Primărie) „pe fază", vopsind și fațadele clădirilor! Ei, și? Ce observăm?

Păi, ce am mai spus și în alți ani. Totul e cum au „stabilit"… „extratereștrii"! Adică, fără cultură generală, educație și bun-simț. Persoane obscure (invizibile, pentru Poliție!), care au trecut nu pe la, ci pe lângă școală. Ce fac ei? Ce știu mai bine! Umplu cu spurcăciunea graffitti-urilor tot ce găsesc neted (merge și dacă e zgrunțuros). Nici nu a apărut în oraș - chiar în centrul lui - un zid proaspăt vopsit (văruit), că s-au și repezit să-l spurce. Spurcă autobuze, ușile de la lift, pereții blocurilor și bisericilor (n-au frică nici de Cel de Sus!), orice. Sparg parbrize la mașini, zgârie caroserii, împrăștie gunoaiele din tomberoane, mai aruncă, în scop de relaxare, câte un fotoliu vechi în pârăul Pocloș. De ce? Ei n-au vreun mesaj, nu vor să transmită cine știe ce (unii, o mai iau la vale cu Trianonul și Budapesta!). Plăcerea lor e să spurce, să-și pună și ei acolo laba semidoctă, să lase o urmă, pe care alții să le-o curețe.

Cine sunt acești netrebnici, întârziați mintal? Figurează la rubrica „autori necunoscuți!" dar, poate că, dacă nimeni nu-i vede și nu-i prinde, or fi… extratereștri?!

Lasă un comentariu