Sunt român și îmi apăr țara și neamul!

Distribuie pe:

Integritatea națională, interesul românesc, limba română și demnitatea poporului român nu se negociază! Respectul față de statul național român, unitar și indivizibil și față de valorile românești este fundamentul codului de conduită și de onoare al românilor care, cu adevărat, își iubesc patria și neamul. Acesta este crezul meu și principiul care m-a ghidat de-a lungul vieții în toată activitatea mea și la fel mi-am educat și copiii!

De aceea, vorbele și faptele mele au fost întotdeauna în consens cu susținerea interesul național românesc, cu promovarea și apărarea României ca stat. Ori de câte ori am constatat declarații, acțiuni și comportamente derapante îndreptate împotriva națiunii române și care încalcă grav legile fundamentale ale României m-am simțit obligat să iau atitudine și să acționez în consecință deoarece consider că sunt inadmisibile și nu pot tolera acțiuni care aduc deservicii României și care rănesc profund demnitatea mea de român din Transilvania și a comunității mureșene din care provin și pe care o reprezint în Senatul României.

În acest context s-a înscris și demersul pe care l-am susținut încă din toamna lui 2013 ca român, în primul rând, dar și în calitate de Cavaler al Ordinului Național „Steaua României" de a i se retrage lui Laszlo Tökes această înaltă distincție oferită de statul român, care se acordă pentru servicii excepționale aduse statului și poporului român, în niciun caz împotriva acestora, așa cum au fost acțiunile sale repetate îndreptate împotriva statului național român, suveran și independent, unitar și indivizibil. Mă bucur că în acest demers am făcut front comun și cu alți cavaleri ai Ordinului, ceea ce confirmă că patriotismul mai este încă o valoare importantă pentru noi, românii.

Retragerea acestei distincții lui Tökes, confirmată recent și prin decizia instanței supreme a României, o consider dreaptă și așteptată, inclusiv o dovadă de justiție morală și de normalitate în statul nostru de drept în care toate instituțiile au obligația de a apăra Constituția și legile țării și de a lupta pentru cauza națiunii române. Consider, de asemenea, că această decizie este un avertisment pentru oricine încearcă să încalce legile României, să aducă atingere intereselor statului român și să nu respecte principiile și valorile noastre.

Trebuie să reacționăm ferm și prompt, iar eu unul am făcut-o și până acum și o voi face și de acum înainte, împotriva vorbelor și faptelor extremismului etnic, xenofobiei și iredentismului venite și de la unii lideri politici maghiari din România, dar și din Ungaria, care tind să se accentueze în luna martie, iar acum cu atât mai mult în precampanie electorală, amintindu-ne nouă, transilvănenilor, de acel martie negru din 1990 de la Târgu-Mureș. Eu și românii mei nu îl putem uita și avem obligația să acționăm astfel încât să excludem posibilitatea reapariției unor fenomene similare.

Fiind din județul Mureș știu ce înseamnă viața într-o comunitate multietnică. Personal înțeleg limba maghiară și am prieteni buni și români și maghiari și susțin normalitatea unei conviețuiri pașnice multietnice și multiculturale în România, însă demersurile sfidătore ale unor demnitari de naționalitate maghiară, cetățeni români sau ai statului vecin, care converg spre autonomia pe criterii etnice, aduc deservicii țării mele și jignesc demnitatea poporului român, nu le pot accepta. Sunt român și îmi apăr țara și neamul și prin vorbe și prin fapte!

Lasă un comentariu