ROMÂNII SUNT INTERESAȚI SĂ REVINĂ ACASĂ

Distribuie pe:

Autoritățile de la București pregătesc câteva proiecte menite să le permită românilor, care lucrează în străinătate, să revină în țară, a declarat ministrul pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, Dan Stoenescu. Acesta s-a aflat în Italia unde a avut întâlniri cu autoritățile locale de la Roma și Bologna, dar și cu reprezentanții comunității de români din nordul Italiei. Românii de aici le-au cerut autorităților de la București să pregătească proiecte care să permită comunităților din străinătate sa revină în țară. Ce pregătesc autoritățile potrivit ministrului delegat pentru Românii de Pretutindeni, Dan Stoenescu: „Instituțiile statului român au obligația să răspundă cererilor românilor din străinătate și, desigur, românii din străinătate sunt interesați nu numai de menținerea limbii, culturii și civilizației românești din străinătate, de menținerea identității naționale, românii din străinătate sunt interesați de oportunitățile pe care România le poate oferi ca ei să se întoarcă acasă, desigur, dacă o doresc."

Demnitarii de la București au avut o serie de întâlniri cu autoritățile italiene, iar reprezentanții comunităților de romani au afirmat că votul prin corespondență este unul greoi, ceea ce va face ca mulți români să nu voteze.

Aurelia Ciromila, președinta Asociației „Dacii", din Toscana, afirma: „Votul prin corespondență mi se pare absolut, absolut greșit pentru că înregistrarea la un Consulat omul de rând va vedea că nu este trecut nicăieri, va pleca acasă fără să voteze."

Lasă un comentariu