ASPIRINA REDUCE RISCUL PENTRU TOATE FORMELE DE CANCER

Distribuie pe:

Oamenii de știință americani de la Universitatea Harvard, citați de descopera.ro, susțin că un consum regulat de aspirină reduce riscul de a dezvolta toate formele de cancer cu 3%, în special datorită rolului preventiv contra cancerului de colon și a tumorilor gastro-intestinale.

„În studiul nostru, am analizat dosarele de sănătate ale 136.000 de voluntari, femei și bărbați, care au declarat că au luat, sistematic, aspirină (doza clasică - 300 mg sau mică - 80 mg) cel puțin de două ori pe săptămână. Beneficiile medicamentului au apărut după aproximativ 5 ani de administrare, însă nu și-a demonstrat efectele pozitive contra riscurilor de cancer mamar, pulmonar sau de prostată.

Acum, însă, putem recomanda unui număr mare de persoane să ia aspirină pentru a reduce riscul de cancer colo-rectal, în special acele persoane care au și alte motive, cum ar fi prevenirea bolilor cardiovasculare, dar nu ne aflăm în punctul în care putem face o recomandare referitoare la folosirea aspirinei pentru prevenirea tuturor formelor de cancer, întrucât, per ansamblu, aspirina a condus la reducerea riscului cu doar 3%.

Cu alte cuvinte, aspirina poate fi o soluție bună pentru diminuarea riscului de cancer, dar pentru că toată lumea este diferită, este important să consultați un medic înainte de a urma un tratament cu aspirină.

Lasă un comentariu