OPTIMISMUL, MAI EFICIENT DECÂT RENUNȚAREA LA FUMAT

Distribuie pe:

Oamenii de știință din Elveția și Marea Britanie, citați de descopera.ro, au ajuns la concluzia că persoanele care sunt optimiste în general și care cred că sunt sănătoase trăiesc mai mult decât oamenii pesimiști, care își fac griji din orice.

„În studiul nostru, am constatat că diagnosticul fiziologic este mult mai eficient pentru predicția duratei de viață decât mijloacele medicale.

S-a dovedit că persoanele care cred că sunt sănătoase trăiesc mai mult decât cele ale căror gânduri sumbre sunt preocupate de perspectiva duratei scurte a vieții lor.

O astfel de estimare optimistă a duratei de viață este chiar mai eficientă decât un stil de viață sănătos, cum ar fi renunțarea la fumat, a-ți face prieteni sau alimentația.

Cu alte cuvinte, s-a demonstrat că cel mai bun indicator al etalonului de viață este percepția în legătură cu cât de sănătoasă se simte persoana respectivă. Concluzia studiului este că percepția unei persoane asupra stării sale de sănătate ar trebui să fie luată foarte în serios", explică specialiștii.

Lasă un comentariu