Parteneriat pentru revigorarea învățământului profesional

Distribuie pe:

În cursul acestei dimineți, primarul municipiului Târgu-Mureș, dr. Dorin Florea se întâlnește cu reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie Mureș, precum și cu reprezentanți ai conducerii Inspectoratului Școlar Județean Mureș, ai mediului universitar și de afaceri, pentru o rundă de discuții privind perspectivele învățământului tehnic, în efortul de revigorare a școlilor de arte și meserii din municipiu, sector cu o lungă și bogată tradiție în arealul mureșean. Invitația se adresează și agenților economici a căror activitate este axată pe industria auto, confecții, cablaje, construcții, prelucrarea lemnului, alimentație publică, tuturor celor care pot împărtăși noilor generații din experiența lor în exercitarea acestor meserii.

Direcția Generală Anticorupție, interesată de „Școala Altfel"

Serviciul Județean Anticorupție din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) a Ministerului Afacerilor Interne își manifestă interesul de a se implica în programul Școala Altfel, care se va desfășura în perioada 28-22 aprilie 2016.

Într-o scrisoare adresată conducerii Inspectoratului Școlar Județean Mureș se propune organizarea unor activități de prevenire, adresate elevilor de liceu din clasele terminale, tematica vizând, printre altele, drepturile, libertățile și obligațiile tinerilor în calitate de cetățeni, în relația cu angajații MAI, competențele DGA, noțiuni de drept penal, infracțiunile de corupție și cele asimilate acestora, modul de acțiune al cetățenilor în situația în care sunt implicați sau iau cunoștință de săvârșirea unor fapte de corupție, modurile de sesizare, consecințele și costurile corupției, cazuri de corupție instrumentate de DGA. Demersul are în vedere promovarea integrității în rândul elevilor.

Colegul meu, colega mea…

Centrul de Advocacy și Drepturile Omului (CADO) este inițiatorul concursului Colegul meu / Colega mea, adresat elevilor din ciclul gimnazial. Organizația își propune o amplă campanie de promovare a dreptului egal la educație, încurajând și sprijinind diversitatea. Elevii participă la concurs cu desene, poezii, compuneri despre colegul preferat sau colega preferată. Cele mai interesante zece lucrări vor fi premiate cu zece camere de fotografiat compacte, iar autorii celor cele mai bune 20 de lucrări vor primi câte un penar. Lucrările vor fi publicate pe site-ul CADO și vor contribui la promovarea unei școli mai prietenoase pentru copiii vulnerabili.

Festivalul Național de Arte pentru Liceeni

Clubul Nouă ne pasă, în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice organizează Festivalul Național de Arte pentru Liceeni - LicArt, ajuns la cea de a 15-a ediție. Până la mijlocul lunii aprilie, elevii interesați au posibilitatea de a posta pe site-ul concursului creații de poezie și fotografie, iar finaliștii vor fi invitați în Tabăra de creație LicArt, organizată în luna august, în cadrul căreia vor beneficia de ateliere de creație și activități cultural-educative.

 

Lasă un comentariu